Bedøm artiklen

Det bliver mere og mere populært at tage på togrejse, når man skal ud at opleve verden, og det forstår vi godt! Der findes nemlig rigtig mange smukke togruter, hvor man oplever verden fra en helt ny side. Derudover er der mange andre fordele ved at vælge en togrejse, hvilket er dem, som vi vil komme nærmere på herunder.

Flere storslåede naturoplevelser

Først og fremmest kan du opleve en helt masse smukke og storslåede naturoplevelser på en togrejse, da der findes rigtig mange smukke ruter gennem Europa. Du kan skræddersy din togrejse helt efter jeres behov. Måske du vil kombinere en storby med en togrejse gennem alperne? Mulighederne er mange, og hos de fleste udbydere kan du sammensætte din rejse helt efter dine egne ønsker angående længde, lande I vil besøge, og hvor I vil overnatte. En af de mest storslåede naturoplevelser får du gennem ruten glacier express, hvor toget slanger sig gennem de smukke byer Zermatt og St. Moritz i Schweiz, her er du garanteret fantastisk natur og en oplevelse for livet!

Rejs om natten

En stor fordel ved at rejse med tog er, at man kan rejse om natten. Mens du bevæger dig fra A til B om natten, kan du sove i toget og næste dag vågne i en ny by eller et nyt land land! Og faktisk kan du blot fortælle togpersonalet, hvornår de skal vække dig. Ydermere kan du også bede om morgenmad, så der er lækker morgenmad klar, når du bliver vækket! En anden stor fordel ved at rejse med tog er, at du ankommer midt i byens centrum, og du er derfor fri for at tage taxa eller bus ind til centrum, ligesom du skal med fly.

Se også:
  Slap af med sommerferie ved Vestkysten

Pas på klimaet

De fleste er vant til at hoppe på flyveren, når man skal på ferie, hvilket forurener klimaet en hel del. En togrejse forurener mindre, og er derfor et mere grønt valg end at vælge flyveren eller bilen. Udover, at togrejser er mere klimavenlige, er transportformen også langt billigere, så der er ofte også penge at hente! Ydermere sider du også langt mere komfortabelt i toget end i flyveren, da der på togrejser er meget benplads, komfortable sæder og mulighed for at rejse sig. På de fleste strækninger kan man også købe mad og drikkevarer i en restaurantvogn, hvis sulten eller tørsten melder sig.