4.5 (90%) 2 votes

Sommeren står for døren, og for de fleste af os betyder det SOMMERFERIE! Men når man så endelig har fri, kan det for mange os være svært at finde ud af, hvad vi egentlig skal bruge den ekstra tid på. For hvad kan man overhovedet lave, hvis man ikke har en helt masse penge til at rejse sydpå for? Vi kommer her med 4 tips til, hvad du kan lave i din sommerferie for få penge.

Tag til gratisarrangementer

Om sommeren vil de fleste gerne udenfor og nyde det (forhåbentligt) skønne, solrige vejr, og derfor afholdes der mange udendørs gratisarrangementer landet over. Det kan eksempelvis være Sommerbio eller sport på storskræm, og mange biblioteker afholder desuden gratis arrangementer, som for eksempel højtlæsning, porcelænsmaling eller legoworkshops. Undersøg internettet eller spørg i nærområdet, om der afholdes noget spændende i løbet af sommeren. Du kan naturligvis også selv være den, der tager initiativ til at holde et arrangement, hvor du kan invitere naboer og venner til en hyggelig dag. Det kan være en spildag, hvor alle skal medbringe et brætspil eller et udendørsspil, eller det kan være fællesspisning eller vejfest, hvor alle medbringer forskelligt mad og drikke. Det er kun fantasien, der sætter grænser, og det er altid fedt at lave noget sammen med andre.

Lyt til lydbøger

I en travl hverdag kan det ofte være svært at finde tid til at sætte sig ned og fordybe sig i en spændende bog. Men fordybelse er netop det, du får tid til, når du endelig har ferie. At læse i en bog eller at lytte til en lydbog kan føre dig hen til en helt anden verden, og det giver dig mulighed for at koble af på en helt særlig måde. Fordelen ved en lydbog er, at du kan lave andre ting, imens du lytter, eksempelvis gå en lang tur i det dejlige sommervejr, eller ligge på et tæppe på stranden uden at få ondt i nakke og arme af at skulle læse i en fysisk bog. Der findes lydbøger i alle genrer, både for børn og voksne, og er du i tvivl om, hvordan du finder en god lydbog, så kan du finde de bedste lydbøger og lydbog apps her.

Se også:
  Trænger du til en lille get away i weekenden?

Ryd ud og sælg

De fleste af os har en masse ting i vores hjem, vi aldrig bruger. En ferie er en god anledning til at få ryddet ud i de mange ting og finde ud af, hvad man egentlig har brug for, og hvad man kan undvære. Det er desuden en god mulighed for at tjene lidt ekstra til sommerferien, så du og din familie får mulighed for flere fornøjelser. Om sommeren er der en masse loppemarkeder rundt omkring i landet, hvor I kan få solgt jeres ting, og ellers er internettet jeres ven. Her findes der et hav af forskellige hjemmesider, hvor I kan få solgt tingene til en fornuftig pris, så der bliver plads til mere sjov.

Gå gratis på museum

Mange museer har minimum én dag om ugen, hvor de tilbyder gratis indgang. Søg på nettet og undersøg, hvornår et museum nær jer har deres gratisdag. De statslige museer har desuden gratis adgang året rundt, så der er rig mulighed for, at I kan få en masse gode oplevelser på Danmarks mange museer. Der findes et hav af museer derude, og der er helt sikkert noget for dig og din familie. At besøge museer er ikke nødvendigvis bare en kedelig og tør omgang, og finder I det helt rette museum for jer, kan det sagtens være spændende og lærerigt for jer alle. Tjek museernes hjemmesider for at se, hvilke udstillinger de har for tiden, så I kan finde det museum og den udstilling, I synes er mest spændende.