Bedøm artiklen

Vi har vidst det længe – og mange har allerede taget højde i deres indkøb og madlavning. Hvis du lader være med at spise gluten får du det meget bedre. Dette gælder naturligvis også, når det kommer til glutenfri hundefoder. Der er nemlig mange gode grunde til at vælge gluten fra. Først og fremmest er blevet helt almindeligt med kornfrit hundefoder. Langt de fleste mærker i dag er med en kornfri serie eller er som helhed kornfrie. Men du skal alligevel være varsom med at tage det som det ultimative kvalitetsstempel. For hvis alt det andet indhold er af dårlig kvalitet eller pumpet op med vand, så er du lige vidt. Så du skal naturligvis ikke lade dig imponere af stemplet alene. Du skal naturligvis altid kigge på varedeklarationen.

Hunden er kødæder

Da hunden er rovdyr er kød naturligvis dens præference. Dens tarmsystem og tandsæt er skabt til at jage og indtage. Selv de enzymer der frigøres til ved fortæring er skabt til kød. Derimod er planter og korn sværere, men dog ikke umulige at fordøje. På den måde ligner de os mennesker.

Derfor er fordelene også på mange måder de samme. Dem der har været på en kornfri diæt kender det særdeles godt – vægten!

De mange fordele

Først og fremmest oplever du at det kornfrie foder gør at din hund kan holde vægten nede og er adræt – og ikke bare kornfed. Forbrændingen fungerer på samme måde. Først forbrænder den de hurtige eller nemme kulhydrater, før den går til fedtforbrændingen. Så selvom hunden har nemt ved at fordøje og forbrænde fedt og proteiner, så er genvejen de færre kulhydrater. Derfor så hold hvede og majs væk fra hundemaden. Kig på varedeklarationen, som du også måske selv gør med din egen mad, og vurder kulhydratindholdet.

Et stabilt blodsukker

Se også:
  Test af Opel biler

Har din hund temperament og en masse energi der skal brændes af for så at lige død nogle timer. Så vil en glutenfri kost også være med til at hjælpe. For fraværet af korn vil give et mere stabilt blodsukker og dermed en mere stabil og rolig hund hen over dagen. Et er nemlig sådan med korn, at den i kroppen omsættes hurtigt til letoptageligt sukker. Det kan give ret store udsving i blodsukkerniveauet. Det er formentligt også noget du kan nikke genkendende til, hvis du er til falds for chokolade. Det hjælper og kvikker op, men du vil også falde hurtigt ned igen – og vil have mere sukker. Det er ikke uden grund at det hedder sukkerkold.

Den svære varedeklaration

Der er forskel på korntyperne, men det er næsten mere reglen end undtagelsen, at det fremgår af varedeklarationen. Især når det kommer ned i den billige ende. Det er dog langt bedre med havre end med hvede, fordi det omdannes meget langsommere. Af gode kornprodukter kan også nævnes søde kartofler, linser – som også har gode proteiner og ikke mindst ærter.
Vær særligt opmærksom på, at det ikke nødvendigvis er det dyreste hundefoder, der er det bedste.
Mindre kendte mærker som f.eks. Profine, isegrim, iceland pure m.v. har langt bedre balance mellem pris og kvalitet.

 

Det hjælper på allergien

Stærk kløe, sår mellem poterne, en pels uden fylde, røde diffuse pletter i hovedbund og ører. Ja symptomerne på allergi er mange. Fordelen er at de for os mennesker er genkendelige. Her vil du meget hurtigt se en radikal ændring ved omlægning af hundefoderet til kornfrit foder. Her skal du tænke på at det ikke er det kornholdige hundefoder i sig selv. Det er – ret ulækkert – ekskrementer fra de mider der lever i kornet. De såkaldte lagermider og deres ekskrementer bliver du fri for ved at vælge kornfrit foder og om ikke andet, så er tanken rarere. Der er også meget ofte tilsat konserveringsmidler, der også kan være allergifremkaldende. Det er for eksempel BHT.

Se også:
  De bedste gaveidéer til mænd

Der er med andre ord masser af fordele ved en omlægning til kornfrit hundefoder.