Bedøm artiklen

Når vinteren trænger sig på, eller sommerferien nærmer sig, så vil de fleste gerne rejse sydpå. Men hvordan gør du det billigst? Herunder er der nogle tips til, hvordan du kan finde de billigste rejser og derved måske spare nogle penge i feriebudgettet.

Tips til at finde en billig rejse

Planlæg selv din ferie
For at spare nogle penge kan det være en god idé, at du selv planlægger din ferie. Det vil sige, at du selv bestiller flybilletterne og hotellet frem for at betale andre for at gøre det.
Det første, du kan vælge at bestille, er flybilletten. Priserne på flybilletterne er dynamiske, hvilket betyder, at de ændrer sig. De vil især stige eller falde, jo tættere du kommer på afrejsedatoen. Så for at gøre det så billigt som muligt, så bør du bestille billetterne på det rigtige tidspunkt. Hovedreglen er, at du bør bestille flybillet mellem 50 og 20 dage før, du gerne vil rejse. Derudover så kan det også være muligt for dig at få et overblik over, hvilke flyselskaber der flyver til din destination og herved se, hvilke der er billigst. Dette overblik kan du få ved at bruge rejsesøgemaskiner.
Den anden ting, du selv bør bestille, er hotellet, og der findes mange hjemmesider derude. Du kan derfor vælge at bruge nogle af de hjemmesider, der samler alle hotelhjemmesiderne og derved give dig selv et overblik over hjemmesider, hoteller og priser.

Pakkeløsninger
Hvis du helst ikke vil bestille hotel og fly hver for sig, så kan du i stedet vælge en pakkeløsning, hvor du køber flybillet og hotel til én samlet pris. Der findes forskellige rejsebureauer, som tilbyder denne løsning og ved nogle destinationer, kan det være billigere at booke fly og hotel samtidig.

Se også:
  Trænger du til en lille get away i weekenden?

Afbudsrejser
Hvis du hellere vilsatse på en afbudsrejse, så findes der både gode og dårlige tidspunkter at tage af sted på i forhold til prisen. I juli måned, hvor skolerne har sommerferie, er det dyrest at rejse sydpå. Hvorimod lige før de fleste får ferie, såsom de sidste to uger i juni eller lige efter august og september, der er priserne lavere.  

Er du fristet?

Hvis du har lyst til at være spontan eller på anden vis gerne vil overraske en, du holder af med en ferie, så kan du vælge at tage et hurtig lån allerede i dag.