Bedøm artiklen

Når man først begynder at oddse, er det ikke nemt at gøre det hele rigtigt fra starten. Derfor er det også vigtigt at huske, at det handler om at have det sjovt og ikke bare at score den store gevinst. Spænding, sport og sammenhold er noget af det, som gør sports betting så populært. Men det skader jo ikke, hvis der også falder lidt gevinster af på vejen.

 

Det er populært at oddse på fodbold, tennis, golf, cykelløb og alle de andre sportsgrene, man kan tippe på. Når man gerne vil sætte sine odds på alle de største sportsbegivenheder, er det dog smart at være forberedt, så man øger sine chancer for at vinde – og sikrer så små tab som muligt.

 

De fem tips til bedre odds

  1. Kend sporten. Det er helt essentielt, at man kender den sportsgren, man spiller på. Hvis man ikke forstår reglerne og de grundlæggende præmisser for at vinde eller tabe, er det nærmest umuligt, at lave et kvalificeret bud på udfaldet. Det betyder også, at man skal følge med i nyheder og kampe, da den spiller som var bedst i sidste sæson måske er skadet, eller der bare er kommet en bedre spiller i stedet. Hvis man eksempelvis ved rigtigt meget om tennis, men ikke om cykelløb, kan det ikke anbefales, at man fra den ene dag begynder at tippe på cykelløb i stedet. Der er tale om sportsgrene med store forskelle på, hvordan bookmakerne laver deres odds og hvordan man kan gennemskue sandsynligheden for det ene eller andet udfald.
Se også:
  Sådan omdanner du din passion for sport til en sjov karrierevej

 

  1. Favoritten er ikke altid vinderen. Det er værd at notere sig at den spiller, som er tippet til at være favorit hos bookmakeren ikke nødvendigvis bliver spillets eller løbets vinder. Der er naturligvis en grund til, at bookmakeren peger på bestemte spillere, men der er ofte situationer, hvor udfaldet bliver anderledes, end alle havde regnet med. Da Danmark vandt EM i 1992, var det ikke skrevet i kortene, da de indledende runder til årets EM gik i gang. Især ikke da der vare tale om rivalerne fra det traditionelt stærke Tyskland. Ved at følge godt med i kampene, øger man markant sine chancer for at være et skridt foran alle andre.

 

  1. Lad være med at satse på én bookmaker. Der er ingen grund til at benytte den samme bookmaker hver gang. Selvom man kan have gode erfaringer med en bestemt bookmaker, skylder man dem ikke sin loyalitet. Når dagen er omme, er bookmakernes job at tjene penge. Og udover underholdningsværdien og spændingen, så oddser man jo også helst for at få et afkast. Det kan anbefales, at man søger på nettet, undersøger tilbud på hvem der har størst afkast på det odds, man selv tror på og måske spørger venner om deres erfaringer med forskellige bookmakere. Når man holder øje med markedet, sikrer man sig selv den bedste pris og afkast.

 

  1. Sats på færre spil og parametre. For mange mennesker virker det logisk, at jo mere man spiller på, jo større er vinderchancen. Men det er ikke helt rigtigt. Jo mere man spiller på, jo større er risikoen også for at tabe flere steder. Og risikoen for at miste overblikket. Et af de steder, bookmakerne taber flest penge er på enestående odds. Et eksempel er ligesom Danmarks kamp mod Tyskland i EM, hvordan den forudseende tipper kunne have vundet mange penge i løbet af hele EM ved at være forudseende. Men hvis samme person havde satset på mange kampe med forkert udfald, så ville der være et markant større tab. Når det handler om, hvor mange forskellige odds man skal lægge, er det altid vigtigt at huske regel nr. 1: Kend sporten.
Se også:
  Se masser af tennis med et tennis live stream

 

  1. Tip med hjernen – ikke med hjertet. Det her er nok det sværeste for de fleste fans. Det føles forkert og måske endda illoyalt at spille på modstanderen. Hvis man har fulgt en cykelrytter gennem en hel karriere, og man godt ved, at det bogstaveligt talt går ned ad bakke for personen, skal man overveje, om det overhovedet er smart at spille på det pågældende løb. Omvendt har man rigtigt gode vinderchancer, hvis man har fulgt sporten i så mange år, at man med blødende hjerte må erkende, at ens favorit står til at tabe. Hvis man gerne vil vinde med sine odds, må man som sportsfan altså nogle gange bide i det sure æble og satse på modstanderen. Det samme gør sig naturligvis gældende i forbindelse med alle andre sportsgrene. Det gør særligt ondt for fodboldfans, når der er tale om lokalopgør og landskampe.

 

Sidst men ikke mindst skal man kun oddse, når det er sjovt.

 

Reklame | Min 18 år – Spil ansvarligt – www.rofus.nu | Regler- og vilkår gælder