Bedøm artiklen

Annonce

Der findes utallige test af Crosstrainer på internettet, men hvad bygger de dem enlig på og hvorfor? Det er ikke altid til at vide med de forskellige artikler med navnene ”Crosstrainer bedst i test” ”Crosstrainer test 2016” og så videre. Og hvor blev ”Crosstrainer test 2017” enlig af?

Vi vil her i vores artikel prøve at hjælpe dig frem til at den bedste crosstrainer. Det er nemlig ikke altid lige nemt, at finde ud af hvordan du finder den bedste crosstrainer til hjemmebrug eller om en brugt crosstrainer kan være lige så god at købe en ny god crosstrainer.

Denne artikel er til dig som ønsker at få noget information før køb af en crosstrainer, der som ønsker at tabe sig med en crosstrainer eller dig som måske bare er en ”crosstrainer begynder”.

 


Sådan fungerer en crosstrainer

Crosstraineren er nu om dage opbygget med et stort svinghjul siddende bag pedalerne. Det er lidt mere unormalt at se en crosstrainer der har et svinghjul, som trækkes fra fronten af maskinen.

Crosstraineren med et svinghjul bagerst giver en meget naturlig løbebevægelse til dem med en skridtlængde på 38-39 cm. 38-39 cm i skridtlængde er meget normalt for de fleste, men det er også noget, som man kan tilvænne sig selv at løbe efter. Der findes dog også crosstrainere med en længere skridtlængde på 48 cm eller mere. Det kan være mere behageligt for nogle at løbe med denne skridtlængde. Er du i tvivl omkring hvilken skridtlængde som du har, så læs i næste afsnit hvordan du måler din skridtlængde.

Ældre crosstrainere til lange skridt var forhjulstrukne før i tiden. Disse maskiner tog mere plads fra hjemmet og var derfor ganske naturligt mere upopulære maskiner for den private forbruger. Det har ført til, at nogle af de nyere crosstrainere modeller kan indstilles til forskellige skridtlængder. Disse nye typer af crosstrainere fylder faktisk ikke mere end en ganske almindelig crosstrainer. Eksempler på justerbare crosstrainere kunne være Sportop E770, Peak Fitness IE500, Kettler Unix EX, Peak Fitness C 5.0i eller Kettler unix PX.

Sådan måler du din skridtlængde

Der er rigtig mange forskellige måder at måle din skridtlængde på. Så mange at vi kun beskriver den, som vi finder nemmest her i indlægget.

Det eneste u skal gøre er at hælde en masse vand ud på nogle fliser eller lign. Hvor der er plads til at komme i løb. Når vandet er hældt ud på fliserne tager du et tilløb. Det er nu vigtig, at du løber i samme tempo som du normalt ville. Du skal ikke gå efter at løbe hurtigt eller langsommere i håb om at det bliver hårdere eller nemmere, når du kommer på crosstraineren. Løb igennem vandet og forsæt lidt efter. Tag så et målebånd og mål afstanden for hvert skridt. For at være helt præcist med din skridtlængde, så bør du tage gennemsnittet af dine skridt.

Se også:
  Hvorfor bør man altid bruge conditioner i sit hår?

 

Find den bedste crosstrainer for dig

Hvad er en crosstrainer godt for

En crosstrainer er et rigtig godt træningsredskab til alle om ønsker at komme i lidt bedre form. En god crosstrainer vil give dig en bedre overordnet træning, altså en ”all-round” træning. Det vil sig at hele din krop kommer i gang, når du bruger en god crosstrainer.

Det vil sige at du kan opbygge muskler med en crosstrainer med et godt program. Crosstraineren fungerer sådan at du laver løbebevægelser i en oprejst position, hvor både arme og ben er med. Det er også det, som man kalder en ellipse bevægelse. Benene får løbefornemmelsen, mens at dine arme kan trække og skubbe til crosstrainerens håndtag. På den måde får du en god træning til hele kroppen.

Du kan altså tabe dig på højde med løb, når du laver din træning på crosstrainer. Lav dig selv et træningsprogram til din crosstrainer og oplev at du ved hjælp af din crosstrainer får muskler opbygget, der gør det nemmere for dig over tid. Når du laver denne form for træning vil du ikke opleve at få ondt i knæ eller skinneben, hvilket også er grunden til at der sælges flere crosstrainere end løbebånd, romaskiner eller lignende på nuværende tidspunkt.

Nu ved du hvorfor denne maskine er god næste gang at der er én, som spørger ”hvad er en crosstrainer godt for?”.

Crosstrainer Træning

Når du træner på crosstraineren får du rørt hele din krop, hvilket også er derfor at netop denne træningsmetode er så populær. Det er nemlig en rigtig god maskine til fedtforbrænding og dermed er en crosstrainer god til vægttab.

Du får en rigtig god effekt med en crosstrainer, hvor din puls hæves ligesom man ser ved løb. Skulle man gå mere i dybden med crosstrainer vs. løb, så kan man også sige at en crosstrainer er mere skånsom for kroppen end løb er. Løb giver nemlig stød op igennem kroppen for hvert skridt der tages på turen. Her følger pedalerne på crosstraineren med dine fødder op ved hvert skridt der tages.

Se her hvordan du bruger crosstraineren ordentligt

Køb af Crosstrainer – Alt du skal vide

Før du køber en ny trainer, så skal du vide, at der er tale om en maskine, som er meget avanceret. Derfor kan du altså få disse maskiner i mange forskellige prisklasser. Du kan købe crosstrainere til en pris der ligger mellem 2.500kr til 15.000kr.

Da der er tale om en avanceret maskine, så skal man også passe på med kun at kigge efter de billige crosstrainere, da disse ikke altid lever op til de krav, som forbrugeren kunne ønske sig. Da pris og kvalitet jo hænger sammen, så beder vi også vores læsere om at tænke sig om, hvis at de finder sådan en billig crosstrainer.
Der er nogle forskellige ting som du skal være opmærksom på, når du køber en ny crosstrainer. Det er ganske nemt og det er helt sikkert også noget, som du kan klare selv.

Se også:
  En Malteser er den perfekte familiehund

Tjek konstruktionen af crosstraineren

Først og fremmest skal du tjekke om maskinen har en ordentlig konstruktion. Altså skal du tjekke om det er en maskine, som kan holde til at blive brugt. Er rammekonstruktionen i orden, sådan at du ikke oplever svigt på sigt. Da crosstrainere ofte har stor effekt, som bliver bevæget, så er det utrolig vigtigt at der er en ordentlig konstruktion. Dette gælder også for din egen sikkerhed. Du skal dermed også være opmærksom, hvis at du kigger efter en crosstrainer som sælges brugt. Skal du bruge en crosstrainer maskine, så sikre dig at du får den rigtige. Dette gælder specielt, når at der er tale om en crosstrainer til hjemmebrug.

Tjek afstanden mellem fødderne for at få den bedste crosstrainer effekt

Se på hvor meget afstand, der er imellem fødderne. Dette har nemlig en betydning for følelsen af din træning og dermed motivationen af træningen. For en ganske almindelig og naturlig træning er det meget normalt at have mellem 18-21 centimeter mellem fødderne. Med denne afstand har du den mest naturlige træning. Det er dog også muligt, at få crosstrainere, som kan sættes helt ned til 15 cm, hvilket stadig vil give dig en ordentlig træning. En bredere afstand mellem fødderne kan være forstyrrende for din træning og det kan dermed føre til en dårligere træning alt i alt. Derfor skal du altså mål afstanden mellem fødderne før du lavet et køb af en crosstrainer.

Vær opmærksom på svingmassen for at få en bedre kalorieforbræding

Der skal være en god svingmasse i din Crosstrainer. Svingmassen gør det tungere for dig at skubbe hjulet rundt og dermed kan du opnå en bedre træning. Foruden at svingmassen skal være i orden, så er det også vigtigt at din gearing er i top. Det har den betydning, at du kan gøre det hårdere eller nemmere, hvis at du ønsker dette. Det kan forbedre dit crosstrainer træningsprogram med længder.

Tjek afstanden mellem håndtagene for at træne alle muskler på din crosstrainer

Den fjerde ting, som du skal være opmærksom på når du går ud og køber en ny træningsmaskine er afstanden mellem trækhåndtagene. Dette kan variere mellem 55 til 75 cm, dog kan dette justeres på nogle maskiner, sådan at det passer bedre til den enkeltes behov. Derudover kan du på nogle crosstrainere justere, hvilken vinkel som din crosstrainer pedal skal have. Det giver dig muligheden for enten at stå oprejst eller foroverbøjet.

Har din crosstrainer træningsprogram indbygget?

Slutteligt skal du kigge på crosstrainer program. Det kan for mange være den største hjælp til træningen at have ordentligt crosstrainer træningsprogram indbygget i maskinen. De flere muligheder kan også være det, som er med til at give dig mere motivation med maskinen. Hvis at du vælger at købe en crosstrainer med computer, så find en hvor der er baggrundslys i skærmen, sådan at du kan bruge den, hvis der er lidt mørkere. På nogle har du også muligheden for at montere en tablet, hvilket giver dig muligheden for at se diverse sager, mens at du dyrker sport.

Se også:
  Hårbørste Test 2019 - Dit hår, din børste

Crosstrainer frem for andet træning

Mange gange laver man sammenligninger for, at tage stilling til hvor god crosstraineren er. Du har sikkert set artikler så som ”crosstrainer vs. Løbebånd” eller lignende. Det er meget normalt for danskere at tage en løbetur på et løbebånd, mens det først er blevet mere og mere normalt for danskerne at tage en tur på crosstraineren.

Mange tror at der er et bestemt svar på, hvilken træningsmetode, som er bedst. Men fakta er sådan at vi mennesker er bygget forskelligt. Det vil sige, at vi bliver behaget af forskellige ting. Det er bevist at løbebåndet forbrænder flere kalorier pr time, men her er der kun tale om lidt under 100 kalorier, hvilket ikke er det store.

Hvordan ser det ud, hvis man laver crosstrainer vs. løbebånd?

Løbebåndet forbrænder i gennemsnit mellem 705 og 866 kalorier i timen, hvor crosstraineren forbrænder omkring 733 kalorier i timen. Der er altså tale om et meget tæt løb på de to maskiner. Da forskellen på kalorieforbrænding på de to maskiner er så lav ville de fleste sige, at man skulle gå med crostraineren. Dette er blandt andet fordi at crosstraineren heller ikke giver stød igennem kroppen, hver gang at denne bruges.

Som tidligere nævt, så er det desværre ikke den samme løsning, som passer for alle. Det kan derfor også være svært at finde ud af, hvorvidt at man skal læne sig op ad den ene eller den anden artikel. De fleste specialister anbefaler begge maskiner, men det er ikke altid at man har råd til dette.

Så hvilken metode skal man vælge til at vælge? Der er en måde at gøre beslutningen nemmere på. Vi anbefaler at man tager et par prøvetræninger i et fitness center og afprøver begge slags maskiner. På den måde kan man helt gratis finde ud af hvad man er til.

Med en kalorieforbrænding på cirka 773 kalorier pr. Time så kan du sagtens bruge din træningsmaskine til vægttab. Det er ligeledes muligt at få specielle modeller, som nemt kan foldes sammen og dermed fylde mindre, hvis at du ikke har pladsen til at have en stor maskine stående.

Alternativ til crosstraineren

Et alternativ til crosstrainer og løbebånd kan være den berømte romaskine. Med en romaskine arbejder man primært med armene og overkroppen. Så det er ikke en full-body-workout maskine. Når det er sagt, kan det sagtens være en god ide at skifte mellem de forskellige modeller, da kroppen har godt af variation. Doc24.dk har lavet en stor test af romaskiner, som du kan bruge til inspiration.