Bedøm artiklen

I mange tilfælde er der behov for at skifte taget ud. Det er f.eks. når huset har opnået sin forventede levetid, og der er stor risiko for at taget er eller bliver utæt eller hvis taget er blevet alvorligt beskadiget i f.eks. en storm. Det kan her oftest ikke betale sig at reparere – især ikke, hvis der er tale om et ældre tag på et ældre hus. Heldigvis er der dog rigeligt med fordele ved at skifte et gammelt tag ud med et nyt. Vi gennemgår her nogle af de fordele, du kan se frem til, hvis du får lagt et nyt tag.

Øget husværdi

Det er godt for husets værdi, at du skifter et gammelt tag ud med et nyt. Grunden er simpel: Det er dyrt at skifte tag, og det er ikke en udgift, som potentielle købere giver at sidde med. Dit hus bliver derfor straks meget mere attraktivt med et nyt tag, da det betyder, at du kan spare køber for at skulle skifte tag i de næste 30-50 år – alt efter, hvilken tagtype, du selvfølgelig vælger. Jo længere holdbarhed på et tag, jo mere kan du også forlange for dit hus, når du sætter det til salg.

Det skal dog lige nævnes, at det for at øge husværdien generelt er en bedre løsning at benytte håndværkere end at lægge taget selv. På den måde er du – og potentielle købere – sikre på, at alt er blevet gjort som det skal og alle regler og love er blevet fulgt. Hvis du har lagt taget selv, og der er mange fejl og mangler ved det, kan du nemlig ikke regne med en øget husværdi – faktisk kan du i stedet regne med at køberen vil forlange et markant nedslag i prisen.

Se også:
  Her er din guide til boliglån

Bedre isolering

Med et nyt tag følger i langt de fleste tilfælde også efterisolering af taget – og det bidrager faktisk til rigtig god isolering af huset. Varme stiger som bekendt opad, og man siger derfor at isolering skal forbedres oppefra og ned. Taget er faktisk det sted i huset, hvor der sker størst varmetab, men det kan forhindres ved at efterisolere taget i forbindelse med skift af tag. Et nyt tag med moderne efterisolering bidrager altså til bedre isolering og dermed et bedre indeklima, men det giver også en betydelig besparelse på varmeregningen, da varmetabet bliver minimeret markant.

Der er altså mange fordele ved at skifte et gammelt tag ud med et nyt. Du kan læse meget mere om udskiftning af tag samt få et godt tilbud på et nyt tag her: https://jysktagkompagni.dk/.