Bedøm artiklen

 Annoncør: Dataløn

Har du ansvaret for at udbetale løn til dine medarbejdere? Er du selvstændig, lønansvarlig eller direktør i en start-up? Så læs med her. At administrere løn handler om meget mere end at sørge for lønnen bliver udbetalt til virksomhedens ansatte hver måned. Derfor kan det være en god idé at bruge et lønbureau.

Det kan hurtigt blive et tidskrævende og besværligt arbejde at administrere løn – men det behøver det slet ikke at være. Vælg et lønbureau med omhu til at stå for din lønadministration, så du i stedet kan fokusere på din passion og alt dét, du godt kan lide at arbejde med.

Hvad har du reelt set brug for?

Når du vælger at bruge et lønbureau og måske skifte til et nyt lønsystem, er det vigtigt, du vælger et bureau der passer til dine behov og virksomheds størrelse, så du hverken betaler for meget eller betaler for en masse funktioner, der slet ikke er væsentlige for din virksomhed og dermed er spild af penge. Mange små og nystartede virksomheder prioriterer eksempelvis online løsninger, så de ikke er afhængige af åbningstider og har al information let tilgængeligt online. Mange prioriterer også god kundeservice højt, så de altid har kompetent hjælp lige ved hånden, når de kontakter deres lønbureau.

Hvad er du villig til at betale?

Som det meste i denne verden, hænger kvalitet og pris sammen. Heldigvis behøver et lønbureau ikke være en stor udgift, men det er vigtigt at du gør dig klart, hvor meget af arbejdet du vil lave selv og hvad du vil betale andre for at lave for dig. Har du mange eller få medarbejdere? Har du brug for et lønsystem der let kan integreres med virksomhedens andre systemer, så de ”taler sammen” og du dermed slipper for ekstraarbejde? Hvilket du gerne slippe for at tænke på ATP, månedlige lønudbetalinger, feriepenge, SKAT og pension? Så find et lønbureau, der kan administrere alt dette for dig. Vil du derimod gerne gøre noget af arbejdet selv, så vælg et lønsystem der gør dette muligt og hvor prisen er justeret derefter.

Se også:
  Glem ikke at tænke på dette, når du søger job

 Vælg et lønbureau andre virksomheder har tillid til

Endeligt er det altid en god ide at kigge på, hvad andre virksomheder, som ligner din, bruger af lønsystem og lønbureau. Der er ingen grund til at opfinde den dybe tallerken, når svaret kun er nogle få klik væk. Tjek anmeldelser hos for eksempel Trustpilot og læs hvad andre brugere mener om danske lønbureauer.