Bedøm artiklen

Annoncør: Grejfreak

Det er igen den tid på året, hvor du skal ud og finde den perfekte gave til outdoor-entusiasten. Det kan være svært at finde det helt rigtige, hvis du ikke selv har den helt store erfaring indenfor denne verden. Den ideelle gave er helt klart noget, som outdoor-entusiasten kan bruge, når han eller hun bruger mange timer i naturen.

Rygsæk

Hvis outdoor-entusiasten gerne tager på længere ture, hvor han eller hun har brug for ekstra opbevaringsplads til mad, drikke, tørre strømper, en ekstra trøje eller T-shirt, er en rygsæk helt klart den perfekte gave. Der findes et hav af rygsække til forskellige formål og behov. Du kan for eksempel vælge en daypack, som er en mindre rygsæk, der kan rumme udstyr til en enkelt dag ude i det fri. Hvis en daypack ikke er rummelig nok, og skal outdoor-entusiasten på en flerdagestur, hvor han eller hun har brug for mere plads til blandt andet liggeunderlag og sovepose, kan du med fordel vælge en decideret vandrerygsæk. Vandrerygsækkene er designet til flere dage ude i naturen, hvorfor de også har optimal pasform og komfort for ryggen samt større rummelighed.

Fodtøj

En hel uundværlig ting for alle outdoor-entusiaster er det helt rigtige fodtøj. Der findes både vandresko, vandrestøvler og vandresandaler, og alt efter vind og vejr kan du med fordel bevæge dig ud i at vælge noget nyt fodtøj som gave. Vandreskoene kan bruges af alle, og de er specielt egnede til kortere dagsture i et ikke så krævende terræn i og omkring foråret og efteråret, hvor det hverken er for koldt eller varmt. Vandrestøvlerne er specielt egnede til, når der skal gås med en tungere rygsæk i et mere krævende terræn i de lidt koldere temperaturer. Vandresandler er specielt egnede til de kortere ture i varmere vejr med et ikke så krævende terræn, hvor et par sko eller støvler bliver alt for varme for fødderne. Vandresandaler giver nemlig fantastisk ventilation til fødderne, som både sko og støvler ikke kan på samme måde, selvom du kan få et hav af åndbare sko og støvler.

Se også:
  Sådan finder du det løbebånd, som passer bedst til dine behov

Beklædning

Uanset hvilket vejr outdoor-entusiasten tager ud i, er en ordentlig beklædning altid essentiel at have. Man bør hellere have for meget på, så man kan tage noget af, når det bliver for varmt end omvendt. Der findes mange forskellige slags outdoorbukser, der kan dække alle slags behov, og et par gode bukser, der er slidstærke og lette med god bevægelighed og flere lommer til opbevaring, er et godt bud på en god gave. Ellers kan en T-shirt i god kvalitet med quickdry-effekt også være en god gave, da de både kan bruges alene om sommeren eller under en varmere trøje og eventuelt jakke. Hvis turene primært foregår her i Danmark, er en lidt varmere jakke, som er vind- og vandafvisende et ret godt bud på en gave, som outdoor-entusiasten helt klart vil blive glad for.

Tools

Et multi-tool, en god kniv, en dolk eller en lille økse er næsten et uundværligt produkt for en vaskeægte outdoor-entusiast. De kan både bruges til at lave bål, til at lave mad og hvad end man ellers måtte have brug for ude i naturen. De forskellige tools skal alle være i god kvalitet, så de holder længe, men de skal også være forholdsvis små, så de er nemmere at have med på turene.

Sovepose

Hvis outdoor-entusiasten holder meget af at overnatte ude i naturen, er en god sovepose helt essentiel. Det skal både være en sovepose, som har en lille pakstørrelse, så den nemt kan tages med. Derudover skal den også passe til de temperaturer, som outdoor-entusiasten skal overnatte i. Der findes en bred vifte af forskellige soveposer til alle formålene, så hvis du kender outdoor-entusiasten godt nok, kan du med fordel bevæge dig ud i at give en ny lækker sovepose som gave.