Bedøm artiklen

Der findes flere forskellige grunde til at træne. Det kan være, at du bare gerne vil leve et sundt liv, og være sikker på at dine muskler og især dit hjerte er stærke. Det kan også være, du gør det af udseendemæssige grunde – altså enten at forbrænde fedt eller få større muskler. Der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert, når det kommer til grundlaget for at træne, da det jo kommer helt an på, hvad dit mål er med træningen. Dog er der nogle ting, der kan gøre bl.a. opstarten lidt nemmere og hjælpe dig med at bevare motivationen til at tage ned i fitnesscenteret.

Opstarten kan blive meget nemmere, hvis du ikke træner alene

Noget af det der kan være sværest ved at træne, er det at komme i gang. Det er stort skridt for nogle at tage at melde sig ind i træningscenteret, mens det er direkte grænseoverskridende at tage derned, hvis du f.eks. har lidt selvtillidsproblemer omkring kroppen. En måde det kan blive meget nemmere på er, hvis du f.eks. har en træningspartner. Så kan i støtte hinanden i den svære opstart, og være den klippe du godt kan få brug for, hvis du synes situationen bliver for ubehagelig.

Det kan være svært at beholde motivationen

Når det kommer til at bevare motivationen, er en træningspartner et koncept, du kan tage med videre. Med en træningspartner har du altid en, der kan hanke op i dig, hvis du ikke lige kan få dig selv overtalt til at tage ned og træne – mens du kan gøre det samme, hvis det er den anden person, der mest har lyst til at blive hjemme. Et andet koncept der kan være godt for at bevare motivationen til træning, er at prøve forskellige former for træning i centeret, som f.eks. kunne være nogle af de forskellige hold, der er dernede. På hold er der ofte en anden gejst omkring træningen, end der er, hvis du blot træner alene – og så er der ofte også nogle meget sjove alternativer.

Se også:
  Hvorfor er en sund kost godt for din sundhed 

Det kan hurtigt blive farligt at sætte for høje målsætninger

De fleste har et mål med træning, og der er en grund til, at de vælger at begynde at træne. Dog kan det være noget af det farligste, og noget af det der hurtigst dræber din motivation, hvis de mål du sætter for dig selv, er for høje. For træningen er ikke noget der kan ses på kroppen med det samme, og du vågner ikke op med et trimmet vaskebræt og store biceps dagen efter, du er begyndt at træne. Det er en proces, før der begynder at ske forandringer på kroppen, så det kræver altså også lidt tålmodighed. Dog er der nogle genveje, du kan tage i brug, hvis tålmodighed ikke lige er det, du har mest af. Det kan f.eks. være proteinpulver – du kan finde proteinpulver af god kvalitet på https://www.only-approved.dk/proteinpulver.html for at se hurtigere fremskridt med din træning.