Bedøm artiklen

Vejen til et job kan være hård og nogen gange ret tarvelig. Det kan være trættende at fortsætte jobsøgningen, når der kommer afbud på ansøgninger. At få job er en proces som oftest tager tid og er afhængig af en masse faktorer. En af dem er et godt CV. At skrive CV er for mange en kedelig del af jobsøgningen, hvilket desværre afspejles i mange CV . Mange CV ender med at være kedelige og uoriginale, og når din kommende arbejdsgiver skal ansætte dig, kan CV’et have stor betydning for hvorvidt du bliver indkaldt til jobsamtale. Et godt CV kan hjælpe dig med at få dit drømmejob, men hvordan laver man et godt CV? Læs med her og få nogle tips til, hvordan du styrker dit CV.

Find dine kompetencer, hvad er du god til?

Et godt sted at starte når man skal til at skrive CV er at få overblik over ens kompetencer. Det er en proces, som for rigtig mange, både dem som har skrevet CV før og dem som ikke har, kan virke intimiderende. Når man skal tage et kig i spejlet, er det nemmere at komme i tanke om alle de punkter, hvor man ikke er god nok. At finde sine kompetencer og kunne evne at skrive dem ned, handler om at være i stand til at udpege sine egne færdighed. En stor fordel i din CV skriveprocessen bliver at få skrevet alt det, som du er god til og har kompetencer inden for, ned. At kunne udpege sine kompetencer er ikke kun behjælpeligt i når du skal skrive CV, men en god selvsikkerhed at have på en arbejdsplads.

Se også:
  Derfor skal du hyre et bureau til dit B2B salg

Gør noget ved de kompetencer du mangler

At gøre noget ved de kompetencer, som du endnu ikke har eller mangler ift. den branche du vil ind i, er lettere sagt end gjort. Princippet handler dog om, inden for realistiske grænser, at styrke ens CV med kompetencer, som generelt er gode at have – uafhængigt af hvilket job du søger. Det kan være kompetencer såsom at kunne benytte Microsoft office pakken, herunder Word, PowerPoint og Excel. De fleste har styr på office pakken, men mange bøvler med Excel. Det er dog en kæmpe fordel at kunne begå sig i programmet. At kunne skrive det på sit CV udviser en generel forståelse for, de fleste virksomheder og arbejdspladsers, basis programmer. Hvis du er en af dem, som endnu ikke helt har fået styr på Excel regneark, så kan du nemt og gratis få styr på det med Proximo’s Excel-kursus.

Hav styr på dine oplysninger

Når du skal skrive CV er det vigtigt, at de oplysninger som du angiver er korrekte og sande. At pynte for meget på CV’et kan bringe dig i problemer, når du på dit kommende job bliver sat til at lave regnskab, fordi du har skrevet at du er god til det. Drop ekstra flair og hold dig inden for rimelighedens grænser. Det er derudover vigtigt, at årstal, oplysninger, certifikater mm. er angivet korrekt. Tjek dit CV igennem inden du sender det,  på den måde undgår du sjusk.