Bedøm artiklen

Det er rigtig svært at navigere i junglen af mobilabonnementer. Der er over 350 mobilpakker af forskellig slags at vælge fra. Så det kan være en tidskrævende beskæftigelse at prøve at skaffe sig et overblik, der gør beslutningen om, hvilket abonnement man skal vælge, lettere. Men prøv at starte med at undersøge dine egne reelle behov samt hvilket netværk, der er bedst der, hvor du bor.

Hvad er dine behov?

Der er en del parametre i spil, når man skal vælge sit mobilabonnement. Abonnementet skal passe til det forbrug, du har både med hensyn til at tale i telefonen, at sende sms’er og mms’er og dit brug af internettet. Så start med at tænke dig om i forhold til, hvilket forbrug du har nu, eller hvilket forbrug du gerne vil have. Det kan jo være, at du skifter netop, fordi det abonnement du har på nuværende tidspunkt ikke lever op til dine behov. Når du beregner dit behov så læg 10 procent til. På den måde undgår du at komme til at betale dyre takster, hvis du overskrider indholdet af den mobilpakke, du vælger.

Undersøg om der er dækning

Når du har fundet ud af, hvilke behov du har for at tale, sende beskeder og billeder samt gå på internettet, kan du benytte den viden til at sortere ud i de mobilabonnementer, der er tilgængelige. Du kan på den måde mindske det antal, der er at vælge imellem. Derefter skal du undersøge, hvilke udbydere, der dækker, der hvor du skal benytte din mobil. Det er desværre ikke alle steder, der er lige god dækning og det kan variere en del fra udbyder til udbyder alt efter, hvilket netværk de benytter. Når du har udvalgt de abonnementer, der passer til dig samt tjekket, at de faktisk har en god dækning, der hvor for eksempel dit hjem, arbejde og sommerhus ligger kan du tjekke prisen.

Prisen skal være i orden

Se også:
  Sådan får du gang i din butik ved hjælp af reklamer

Abonnementets pris skal naturligvis være i orden og føles rimeligt set i forhold til, hvad man får for pengene. Måske har du brug for et abonnement med familiefordele, indholdstjenester eller rabatter på telefoner. Prisen skal naturligvis ses op i mod de ydelser som teleselskabet kan tilbyde dig. En anden ting, der betyder noget for valg af mobilabonnement er også, om man har tillid til et teleselskab. Til tider betaler man gerne lidt mere for at få et selskab, man kender til eller har hørt godt om.

Mulighederne er indsnævret

Når du har fundet ud af, hvad dine behov er, undersøgt hvilke selskaber, der bruger det netværk, der har den bedste dækning i dit område eller områder og gjort op med dig selv, hvad du synes er rimeligt at give pr. måned, vil du højst sandsynligt have skåret mulighederne godt ned. På den måde bliver det noget mere overskueligt at vælge et mobilabonnement. Der findes sider på nettet, der lister mobilpakker og kommer med deres bud på, hvilken de synes er den bedste. Her kan du finde viden om de abonnementer, der er flest danskere, som foretrækker. Men vær kritisk og led ud fra de kriterier du selv har sat op.

Fire netværk i Danmark

I Danmark er der faktisk kun fire netværk, som alle teleselskaberne benytter. De er ejet af de fire største udbydere, men selvom de andre udbydere lejer sig ind på netværkene, får du ikke en ringere dækning. Dækningen er nøjagtig den samme, hvad enten udbyderen ejer netværket eller lejer sig ind på det. Den højeste hastighed du kan opnå er 4G. Det er naturligvis også det bedste og vil give dig den mest gnidningsfrie internetforbindelse. Det er dog også ok at have 3G. Det kan i hvert fald gå an i sommerhuset, hvor man må formode, at man mest holder fri og måske prøver at komme lidt væk fra hverdagens online kultur.