Bedøm artiklen

Arbejdet fylder meget i ens hverdag, og hvis man føler sig stresset, så kan det hurtigt påvirke ens hverdag utroligt meget. Oplever du stress i arbejdslivet vil dette også påvirke dit private liv.

Herunder kommer vi med nogle tips til hvorledes, at du kan skrue ned for stressen på arbejdet.

Skab overblik – og få mere overskud
Det kan være en god idé at lave nogle planer og kalendere, som kan skabe en god struktur i arbejdslivet. Lav dem digitalt på computeren, print dem ud og hæng dem op ved skrivebordet. Husk den gode inddeling – dette kan fx være gennem farvemarkeringer såsom at markere alle møderne orange, deadlines gule og sociale arrangementer på arbejdspladsen grønne.

Dette kræver naturligvis at du har en printer som kan printe i farve. Se et stort udvalg af HP blækpatroner her. Med HP blækpatroner har du mulighed for at udprinte diverse papirer, som kan give mere struktur i dit arbejdsliv.

Adskil arbejdslivet og privatlivet

Den fejl som ofte kan ske, er at man får indblandet arbejdslivet og privatlivet. Dette kan fx være hvis man sidder meget på hjemmekontoret, er selvstændig eller blot har svært ved at lægge arbejdet fra dig.

Det er vigtigt at sætte grænser, så arbejdet ikke pludselig får overtaget hele ens liv. Sæt gerne nogle faste tidspunkter af hvor du arbejder – og sørg for at holde fri når du holder fri. Luk ned for computeren eller lad al arbejdet være på arbejdspladsen, så du pludselig ikke trykker på tænd-knappen eller besvarer mails når du faktisk har fri. Lad også arbejdstelefonen ligge på arbejdspladsen.

Desuden er det altid en god idé at få slappet af når man har fri. Sørg også for at få en god nats søvn. Forebyg også stress med mindfulness og meditation, som kan give ro i sindet.

Se også:
  Hvordan fungerer et computernetværk