5 (100%) 1 vote

Inden for mange erhverv men også hos privatpersoner, så er 3d print service et utroligt effektivt og funktionelt koncept. På kort tid vil en ide kunne komme markant tættere på et reelt produkt. Det ville i alle tilfælde give en bredere forståelse for konstruktionen men også anvendelsen af det.

Fra ide til produkt

Iværksætterkulturen er i fremgang, og vi danskere elsker at udvikle nye produkter og koncepter. Tidligere har man dog været udfordret af de teknologiske muligheder og ikke mindst de mange begrænsninger. 3d print service er det helt rette sted at søge vejledning og hjælp. Indenfor mange forskellige brancher gøres der i dag brug af prototyper fremstillet ved hjælp af en 3d printer. Det kan være alt lige fra smykker til større udstillingsmodeller. Dertil er det også meget anvendeligt, hvis man brænder inde med en idé, som kræver udarbejdningen af en eller flere prototyper for at eventuelt at teste konstruktionen. Her er det essentielt at anvende 3d print service, som enkelt og hurtigt kan få formet din idé til en prototype eller et produkt. Dette kan være yderst gavnlig, da det er med til at visualisere ens tanker og idéer for at optimere funktioner samt detaljer.

Materialevalg til 3d print

3d print service kan fremstille diverse forskellige produkter i meget forskellige størrelser og tykkelser. Dertil er der dog også forskellige materialer, der kan anvendes til fremstillingen, som er mere anvendelige i specifikke tilfælde. På denne måde sikrer man, at der hverken gås på kompromis med kvaliteten eller tiden. I enkle 3d printere anvendes der smeltet plastik fra en lille tube. Der findes dog langt flere muligheder i dag og forskellige 3d print services over hele verden, som kan producere prototyper.

Se også:
  Sådan opnår du struktur i arbejdslivet

 

De hyppigst anvendte materialer er listet her:

 

  • Nylon plastik
  • Stål
  • Plastik af forskellige kvaliteter
  • Ædle metaller
  • Aluminium

 

Det mest anvendte materiale til fremstillingen af prototyperne er dog nylon plastik. Det har mange egenskaber både indenfor fleksibilitet og styrken. Dertil kan det anvendes til meget detaljeret projekter. Sidst er det også et langt billigere alternativ til nogle af de andre.

Uafhængig 3d modellør

Det er ganske vist blevet billigere at fremstille 3d modeller, men dermed ikke sagt at det foræres væk. I mindre virksomheder eller hos selvstændige er det ligeledes de færreste, som har en modellør eller andre grafisk designer tilknyttet. 3d print service kræver en dygtig og erfaren modellør, hvor man kan opbygge et pålideligt og solidt samarbejde. Dette vil sikre en langt bedre komponent. Der kræves ganske lidt af en. Det kan være en simpel tegning, billede eller lignende, hvorefter der vil blive fremstillet en komponent. Hvis man er interesseret i specifikke materialer eller lignende, så vil det heller ikke medføre videre problemer.

 

Man vil ganske enkelt få 3d modeller nemmere, billigere og vigtigst af alt vil det være et bedre produkt i sidste ende. Vejledning og rådgivning fra begge parter er det, som resulterer at man undgår dyre investeringer. Tværtimod kan man effektivt sammenligne og forbedre konstruktionen.