Bedøm artiklen

I artiklen her klæder vi dig på til at vælge den – for dig – rette a-kasse. Vi zoomer ind på, hvilke forhold du bør overveje samt tage stilling til, hvis du vil øge chancen for at vælge den a-kasse, der er passer bedst til dig.

På nuværende tidspunkt består det samlede a-kasse-marked af mere end 20 forskellige valgmuligheder, hvorfor vi godt forstår, hvis du finder det en anelse uoverskueligt at skulle vælge en a-kasse.

Heldigvis findes der platforme a la a-kasse-guiden.dk, hvor du lynhurtigt kan danne dig et overblik over, hvad de forskellige muligheder står.

Inden du besøger dette site, anbefaler vi dog, at du tager stilling til en række områder, da denne proces vil åbenbare, hvilke krav du finder centrale til en kommende a-kasse. Når først du kender dine behov, vil det være væsentlig lettere for dig at lave en målrettet søgning efter den – for dig – rette a-kasse.

Prisen

Når det kommer til a-kasser, er det vigtigt at huske på, at den kontingentpris, du betaler, ikke har indflydelse på den dagpengesats, du vil få udbetalt i tilfælde af ledighed.

Dagpengesatsen er nemlig fastsat af staten og kan ikke reguleres af de forskellige a-kasser.

Derfor vælger rigtig mange at gå med den billigste a-kasse. Hvis en lav kontingentsats også er det mest centrale for dig, bør du også bare gå med den billigste løsning på markedet.

Rådgivningsmuligheder

Et medlemskab hos en a-kasse er først og fremmest dit økonomiske sikkerhedsnet, der redder dig i tilfælde af ledighed.

En a-kasse er dog mere end blot dette.

Se også:
  Gør arbejdsdagen lettere med professionel telefonpasning

Hos enhver a-kasse kan du nemlig få rådgivning i forhold til din karriere. Altså såfremt du er medlem af a-kassen.

Hvis du ønsker rådgivning på et så højt niveau som muligt, er en tommelfingerregel, at du skal kigge efter en fagspecifik a-kasse, hvis der er en sådan i din branche.

De fagspecifikke a-kasser fokuserer nemlig udelukkende på en niche, hvorfor de har et mere dybdegående kendskab til denne sammenlignet med de tværfaglige a-kasser, der optager medlemmer fra alle brancher.

Medlemsfordele

Der er rigtig stor forskel på både antallet og kvaliteten af de medlemsfordele, som de forskellige a-kasser byder på, og det skulle ikke overraske os, at dette felt kunne være vigtigt for dig.

Hvis du elsker sport, vil det være en idé at vælge en a-kasse, der typisk forærer fribilletter til sportsarrangementer til medlemmerne.

Er du derimod den rejseglade type, bør du lede efter en a-kasse, der forkæler medlemmerne med fine rabatter på feriehuse og deslige.