Bedøm artiklen

Står du overfor at skulle vælge en ny internetudbyder? Så ved du sikkert allerede, at det kan være lidt af en jungle at vælge den rette internetudbyder. For hvor meget koster en god internetforbindelse egentlig – og hvad er en god internetforbindelse i det hele taget?

I denne artikel ser vi lidt nærmere på, hvad du bør være opmærksom på, inden du vælger din næste internetudbyder.

Fiber eller bredbånd?

Det første, du skal tage stilling til er, om du ønsker at få installeret fibernet eller bredbånd. Og hvad betyder det så, tænker du? Jo, fibernet og bredbånd er blot to forskellige teknologier til at levere internet til dig på. Fibernet leveres igennem såkaldte lyslederkabler, og er en hurtigere forbindelse sammenlignet med bredbånd, der leveres i COAX-ledninger, som er en betegnelse for kobberledninger.

Fibernet er generelt set både hurtigere og mere stabilt sammenlignet med bredbånd, men det sagt, så kan mange internetbrugere sagtens leve med en bredbåndsløsning. Ofte er der dog ikke den store prisforskel på fibernet og bredbånd, og så kan du lige så godt vælge fibernet.

Der er dog et par udfordringer ved fibernet. Den ene udfordring er, at det muligvis slet ikke er muligt at få fibernet der, hvor du bor. Den anden er, at selv hvis det er muligt, så skal det først installeres i din ejendom – i modsætning til COAX-ledningerne, der findes i så godt som alle hjem i Danmark. Inden du beslutter dig for at vælge fibernet, er du derfor nødt til at undersøge, om det overhovedet er en mulighed, og hvor meget der i så fald skal til, før fibernet er klart til brug hos dig.

Se også:
  Stift et anpartsselskab og kom i gang som iværksætter

Pris og kvalitet

Udover det tekniske aspekt, så er det også vigtigt, at du har både pris og kvalitet for øje, inden du vælger udbyder. Her kan du med fordel læse anmeldelser af de forskellige udbydere for at se, hvad andre har sagt om udbydernes service. Derudover kan det også være en god idé at gøre brug af en sammenligningsside, hvor du kan sammenligne abonnementer, priser, hastigheder og meget mere.

Her er det i øvrigt værd at bemærke, at pris og kvalitet ikke nødvendigvis altid følges ad. Du kan derfor ikke nødvendigvis forvente, at du får det bedste internet, blot fordi du vælger den dyreste udbyder. Brug derfor lidt tid på at sammenligne udbyderne i stedet – så sikrer du dig, at du får netop den internetløsning, der passer bedst til dine behov!