Bedøm artiklen

Annonce

Har du en lidt kedelig have som kun består af en grøn græsplæne man ikke gider at slå og blomsterbede der kræver for meget? Så findes der mange fede og spændende alternativer som vil give dig en helt ny glæde i haven. Vi ved nemlig alle hvordan den danske sommer svinger fra sol til regn og dette er ofte en forudsætning for at man allermest har lyst til at rejse sydpå. Men måske du faktisk bare skal pifte haven op så den kan bruges uanset vind og vejr? Her kommer nogle tips til hvordan du kan gøre haven til det perfekte sommersted.

Forskellige former for drivhuse

Mange danskere har deres egen have, som en del af deres ellers så normale hus og hjem. Men mange ved ikke helt hvordan de kan bruge den, så det ikke kun er græs og ukrudt. Vi har derfor lavet en lille guide til hvordan du kan gøre noget anderledes, nemlig tilføje et drivhus til haven. Der findes mange slags drivhuse, og du tænker nok, “hvad skal jeg med et drivhus?” Ja, det er et godt spørgsmål. Du kan enten have et drivhus til planter og grønsager som man kender det, eller være mere moderne, og have et drivhus til sommer hygge og afslapning. Man kan også vælge at have et drivhus der kan lidt af det hele. Et drivhus behøver ikke være kæmpe stort og fylde det hele, det kan sagtens bare være et par kvadratmeter for enden af haven. Læs mere om de forskellige typer drivhus du kan have. nedenfor.

Se også:
  Produkter der har stået tidens tests

Drivhus, som man kender det

Vi kender alle det helt originale og normale drivhus som er fyldt med planter fra den ene ende til den anden. Her kan man gro alt fra lækre tomater til blomster som senere kan blive plantede ud i haven. Det helt unikke ved denne slags drivhuse er duften og hyggen ved at plante ud og se grønsager og frugter vokse. Der findes ikke noget bedre end hjemmedyrkede tomater eller jordbær. Ved det helt normalt drivhus kan man sagtens tage sine børn med ud og bruge flere timer på at plante og passe de forskellige planter. Dette drivhus kræver blot nogle plantekasser, og et lille bord med diverse redskaber.

Drivhuse kan fås i mange forskellige størrelser og derfor er det en god ide at finde det drivhus og de plantekasser der passer allerbedst, så du får det optimale ud af dit drivhus. Hos www.drivhuscenter.dk findes der et stort udvalg af lækre kvalitets drivhuse som kan bruge til lige det man ønsker, og de giver dig den bedste rådgivning om hvilket drivhus der vil passe til dig. Når du har valgt drivhuset, så det blot at finde plantekasser der passer, eller bygge dem selv. Der kan sagtens være en masse forskellige planter i kasserne, så sørg for find de plante du vil have og som ikke kræver mere vedligeholdes end du har tid til. Mange vælger de simple planter som tomater, agurker osv. fordi de kan bruges til madpakken og er lækker i en god sommersalat.

 

Det moderne drivhus til ren hygge på de danske sommeraftener

Har du ikke så grønne fingre eller bare mere lyst til et nyt hygge sted hvor man altid kan opholde sig uanset vind og vejr? Så er det blevet super moderne at have et drivhus som ikke indeholder planter fra top til tå, men et sted hvor møbler, tæpper og puder er det essentielle. Forestil dig en lille hyggekrog med en skøn lænestol, et lille bord og en lækker radio. Her kan man få flere timer til at gå med læsning og afslapning. Fordelen ved at have et drivhus er, at vi alle ved hvor lækkert lunt der bliver inde i et drivhus om sommeren men også i foråret og efteråret fordi solen kan bage ind men komme ud igen.

Se også:
  Er din virksomhed tilstrækkeligt dækket? Sådan vælger du de rette erhvervsforsikringer

Indret dit drivhus med møbler som kan bruge til praktiske formål

Det gør dit drivhus perfekt til middagsselskaber med vennerne og familien, eller sofaer til en eftermiddagslur. Vi foreslår at man i den ene ende bygger eller køber en sofa eller en form for afslapning møbel som går fra væg til væg, for at fylde pladsen bedst muligt ud. Her kan man gøre krogen super hyggelige med en masser puder og tæpper. Du kan finde et kæmpe udvalg hos www.magasin.dk – De har alt hvad hjertet begær af pynt, nips og lækre ting du kan gøre dit moderne drivhus helt perfekt med. Du kan også prøve at finde nogle lækre højttalere eller en radio som kan bruge til at skabe en god stemning.

I den anden ende af drivhuset kan du tilføje et bord med nogle stole, så det er muligt at spise ude i drivhuset, eller blot være kreativ med nye projekter. Du kan enten finde et brugt bord med nogle stole så du spare lidt på kontoen men eller så købe et helt nyt sæt som kan bruge i mange år. Det er bare vigtigt man tænker praktisk da et drivhus kan blive fugtigt og står i meget direkte sollys. Så når du skaber din nye oase til at koble af i, så sørg for at tilføj alt hvad du finder hyggeligt og er med til at skabe et afslappende miljø for dig. Tilføj evt. nogle olielamper og en minigrill ude foran dit drivhus så du kan bruge flere timer derude. Du kan også sagtens tilføje lidt planter der er let at holde og ikke kræver den store gardner viden for at passe. Det kan være lidt jordbær eller nogle blomster som giver en dejlig duft og friskhed til dit moderne drivhus med afslapning og gode stunder.

Se også:
  Få tips til indretning af din stue

Vælg hvad der er bedst for dig

Det kan måske ende med du slet ikke får lyst til at skulle rejse nogen steder men blot bliver i det dejlige danske land og nyde de sene aftentimer eller dine hjemmedyrket tomater og agurker. Du kan nemlig vælge det drivhus der passer lige til dig og din have også indrette det lige som du ønsker. Om det så er den traditionelle eller moderne måde, er det helt op til dig.