Bedøm artiklen

Efteråret er på vej, og temperaturen er allerede på vej ned. Du overvejer måske at finde vinterjakken frem, men hvad med din hund? Har du styr på, hvordan den bedst kommer gennem vinteren? Hvis ikke, får du her inspiration til, hvordan du holder din hund varm og godt tilpas, når det er hundekoldt.

Klæd din hund på til vejret

Når vejret bliver koldere, så pakker du dig ind i jakke, tørklæde og måske hue og vanter. Din hund har til samme formål en god pels, men for nogle hunde er pelsen ikke nok til at holde varmen. Her kan et hundedækken være en god løsning. Og ikke nok med, at det holder din firbenede ven varm, så kan du også få dækkener, som fungerer ligesom regntøj. Så er både du og din hund klar til lange gåture i alt slags vejr.

Beskyt din hunds poter mod is og salt

Når vinteren for alvor sætter ind, bringer det også is og salt på fortovene med sig. Begge ting, som din hunds poter bestemt ikke sætter pris på. For at beskytte din hunds poter, er der flere ting du kan gøre:

  • Investér i hundesko eller potesokker, som den kan have på, når i er udenfor. Sørg for at vælge sko eller sokker, som passer til din hunds størrelse og form.
  • Brug en potevoks inden gåture. Det hjælper til at danne en beskyttende barriere og til at holde poterne fugtige.
  • Skyl din hunds poter, når i kommer hjem. Dette hjælper til at fjerne salt og kemikalier fra poterne.
  • Undgå steder, som er belagt med is og salt. Dette lyder måske ubelejligt, men en hundeskov eller stor græsplæne kan også være et godt sted at lufte din hund, når fortovene er glatte.
Se også:
  Test af mikrobølgeovn 2019

Hold din hund stimuleret indendørs

Skulle det gå hen og blive så koldt, at gåture udenfor ikke længere er en mulighed, er det vigtigt at være forberedt. Hav gerne et par gode, indendørs lege på hånden, så din hund ikke bliver understimuleret. Det kan for eksempel være lydighedstræning eller lege, hvor godbidder er gemt eller pakket ind. Så skal hunden nemlig snuse sig frem, og derved bruge en masse energi, for at finde godbidderne.

Hunden er menneskets bedste ven, og derfor fortjener den også at blive behandlet derefter. Både sommer og vinter. Her har du fået tips til, hvordan du holder din hund glad og varm hele efteråret og vinteren igennem. Så kan det næsten ikke gå galt.