Bedøm artiklen

Der er intet mere fantastisk end at rejse ud og opleve verden i selskab med sine nærmeste. Det kan enhver nikke genkendende til.

Selvom du slet ikke kan vente med at sætte kursen sydpå, så er der lige nogle ting, du skal have bragt i orden, før du kan putte passet i lommen og sætte kursen mod lufthavnen. Få det komplette overblik her – med henblik på at skabe et godt fundament for en fuldendt ferie.

Er rejsen ikke i hus endnu, så kan du søge efter afbudsrejser på nettet. Er det netop en afbudsrejse, du er på jagt efter, så klik her og oplev de mange gode tilbud på rejser.

 

Tjek op på dine forsikringer

I dag er der mange muligheder for at skabe øget tryghed i hverdagen og på rejsen. Det kan man eksempelvis gøre med forsikringer, som dækker, hvis uheldet er ude. Du bør forud for din ferie tjekke op på dine forsikringer for at sikre dig, at du er dækket godt nok ind. Det er først og fremmest værd at sætte fokus på indboforsikringen, som skal være på plads, før man kan forlade hjemmet. En indboforsikring dækker ved både brand, tyveri og vandskader. Er du interesseret i at vide, hvordan indboforsikringen helt konkret dækker, så læs mere om forsikringer her.

Det er svært at undvære en indboforsikring, jovist, men det er mindst lige så svært at undvære en rejseforsikring, hvis man jævnligt rejser ud i verden. Du kan med fordel tilkøbe en rejseforsikring til din indboforsikring, så du kan føle dig tryg, uanset hvor du befinder dig. Derudover bør du tjekke op på din bilforsikring, hvis du planlægger en kør-selv-ferie.

 

Se også:
  Sådan køber du en bolig

Find de vigtigste rejsedokumenter frem

En ferie skal være en afslappende affære, hvorfor det ikke vil være optimalt, hvis du stresser rundt for at få styr på dine rejsedokumenter. Det bliver dog næppe et problem, ifald du har brugt tid på at organisere dine papirer i forvejen. Du kan evt. købe en rejsemappe, som du kan bruge til at opbevare følgende:

  • Pas
  • Reservationer og kvitteringer (fly, hotel, bil m.v.)
  • Det blå sygesikringskort
  • Forsikringsbevis (rejseforsikring)

Husker du dit pas, reservationer, sygesikringskort og forsikringsbevis, så kan det aldrig gå helt galt. Det er dog også vigtigt, at du husker et internationalt betalingskort og valuta, så du ikke lige pludselig befinder dig på fremmed jord uden penge.

 

Tilmeld dig udlandstelefoni

Ønsker du bruge din smartphone på ferien, så skal du huske at tilmelde dig udlandstelefoni, så du kan sende beskeder, foretage opkald og surfe på din smartphone uden at have adgang til wifi. I samme ombæring bør du tjekke op på, hvor meget data du har med i dit abonnement. Husk at du ikke nødvendigvis kan bruge alt dit data i udlandet. Der er typisk nogle begrænsninger, som du skal være opmærksom på for at undgå at blive ruineret.