Bedøm artiklen

Er du en af de heldige, som skal ud af finde dit drømmehus, så skal du passe på med at tage for hurtige beslutninger. Ellers vil det kunne koste dig dyrt. Når man skal låne til et hus, får de fleste henholdsvis et realkreditlån og et boliglån. Realkreditlånet er oftest det billigste lån af de to. Det er også der, hvor du låner for mest af husets værdi. Typisk låner man for 80% i realkreditinstituttet. Resten af finansieringen skal man enten selv lægge ud eller låne i en bank, som omfatter boliglånet. Eftersom boliglånet er dyrest, er der også her, du bør være overvejende, når du vælger boliglån. Læs mere her.

 

Lav en research af boliglån

Hvis formålet er at få det billigste boliglån som muligt, men samtidig få en god service og føle, at du har en god kemi med rådgiveren, som er vigtig for mange ved boligkøb, bør du lave en grundig research. Indhent flere tilbud fra flere forskellige banker, så du kan sammenligne disse og se, om der er stor prisforskel. Du skal naturligvis også vurdere, hvad du får for prisen.

 

En anden afgørende faktor i denne forbindelse er, at du skal finde ud af, hvor meget du kan låne for. På den måde ved du, hvad du har at gøre med, når du skal kigge efter hus. Men hvis du finder et drømmehus, som ligger over det beløb, som den pågældende bank vil låne dig, må du kigge efter andre bankmuligheder.

 

Ved at indhente flere tilbud fra flere banke kan du også presse prisen på lånet hos den bank, som du synes bedst om, såfremt den ikke er den billigste.

Se også:
  Er du også træt af at gå ned i vaskekælderen?

 

Et realkreditlån indbefatter

Havde du troet, at du kun skulle have et boliglån til et huskøb, som også virker indlysende, så er det normalvis ikke tilfældet. Definitionen af et realkreditlån er, at det er et obligationslån. Det vil sige, at det afgørende for prisen på lånet omfatter udbud og efterspørgsel på det finansielle marked. En obligation er et gældsbevis, hvor man kender vilkårene for tilbagebetaling.

 

I praksis udsteder et realkreditselskab obligationer for dig, som sælges til det finansielle marked. Ved salget kommer der penge ind, som du vil få, og som er dit lån. Der skal dog trækkes omkostninger i form af gebyrer fra hos realkreditselskabet og gå penge til tinglysning i det beløb.