Bedøm artiklen

 

Om du står til at skulle flytte i nyt hjem eller bare trænger til at pifte lidt op i indretningen, så kan gardiner gøre en stor forskel for udtryk af rummene. Vi har her samlet lidt forskellige tips til hvordan du kan vælge hvilke gardiner passer til dine behov og i din bolig.

Hvilke overvejelser skal du gøre dig inden køb af nye gardiner?

Da der findes flere forskellige typer af gardiner, skal du blandt andet overveje hvilke behov du har. Ud fra dine behov kan det være nemmere at afgrænse hvilke gardiner passer til de behov.

Slip for rengøringsvanvid med lamelgardiner

Hvis du for eksempel ikke har tid eller lyst til at rengøre gardinerne særlig ofte, kan det være at gardiner der hænger lodret er den bedste løsning for dig. Lamelgardiner er et rigtig godt bud på nær vedligeholdelsesfrie gardiner. Lamellerne, der hænger lodrette, gør det sværere for støvet at sætte sig på overfladerne. Du skal derfor ikke støve gardinerne af nær så ofte. Lamelgardiner er desuden smarte fordi du nemt kan trække lamellerne til siden for at feje/støvsuge gulvet.

 

Du kan her finde lamelgardiner i forskellige prisklasser og i mange flotte farver. De er nemme at betjene og du kan hurtigt åbne eller lukke for mængden af sol der kommer ind. Et lamelgardin passer til almindelige vinduer og i særdeleshed i gulv til loft vinduespartier, da skinnesystem og lameller bliver tilpasset til dine specialmål.

Gardiner bunder i smag og behag

Hvis du ikke er til lamelgardinernes udseende, findes der heldigvis andre typer af gardiner som du kan vælge i mellem. Vi gennemgår her kort de forskellige typer og ekstra funktioner som kan være gode at overveje.

Se også:
  Udseendet er det vigtigste ved køb af indvendige døre

 

Et rullegardin er det klassiske gardin, mens plisse- og foldegardiner er nyere varianter med stort set de samme funktioner. Gardinerne varierer lidt i deres udformning når gardinet ikke er i brug og er samlet i toppen. Det er op til dig om du kan lide at gardinet samles om en rulle, om gardinet laver folder over hinanden eller om plissegardinet samles som en harmonika.

 

Gardintyperne minder meget om hinanden i og med at gardinet er ét helt stykke stof. Stoffet til gardinerne kan du i få i et væld af farver og kvaliteter. Alle gardintyperne fås som almindelige gardiner eller med mørklægning. Om du har brug for mørklægning kommer nok an på hvilket rum gardinet skal hænge i. I soverum er gardiner med mørklægning i hvert fald et oplagt valg. Det kommer igen an på dine behov.

 

Hvilken type gardin er det rigtige for dig, kommer i bund og grund an på personlige præferencer. Når du bestiller gardiner, får du i hvert fald mulighed for at vælge farve, type, betjening og montering. Dermed kan du selv sætte præg på designet så det kommer til at passe bedst i dit hjem.