Bedøm artiklen

Sofaen er hovedelementet i stuen, og det kan derfor gøre underværker at udskifte sofaen, hvis du ønsker at forny din stue. Er du på jagt efter en sofa, men ved du ikke, hvilken en du skal vælge? Så er du landet det helt rigtige sted. Her får du nemlig en række gode tips til, hvad du skal kigge efter, når du skal købe ny sofa til dit hjem.

Hvilken type sofa skal jeg vælge?

Der findes forskellige typer sofa såsom modulsofaer, chaiselong sofaer, sovesofaer og klassiske sofaer til x antal personer. Hvilken en du skal vælge, afhænger i høj grad af følgende:

  • Hvor mange personer, der skal bruge sofaen.
  • Hvordan din stue er indrettet.
  • Hvad sofaen primært skal bruges til.

Der er altså flere ting, du skal tage højde for, når du skal afgøre, hvilken type sofa du skal vælge.

Hvor meget plads har du til rådighed i stuen?

Pladsen i din stue har afgørende betydning for, hvor stor en sofa du kan vælge. En chaiselong sofa er eksempelvis en god løsning, hvis du har masser af plads til rådighed, og du ønsker at kunne slænge dig i sofaen med benene oppe. Find en chaiselong sofa i dit favorit materiale. Er pladsen derimod knap, og bruger du sjældent din sofa, er en klassisk 2-personers eller 4-personers sofa et bedre bud.

Overvej hvilket materiale sofaen skal være lavet i

Har du små børn, så er det en god idé at vælge en sofa i et materiale, der er let at rengøre. Du kan også få sofaer med aftagelige betræk, som dermed er lige til at tage af og smide i vaskemaskinen. Dermed fremstår sofaen pæn i længere tid. Du kan også få materialer såsom ruskind, der er sværere at holde ved lige, men det giver sofaen et helt unikt look.

Se også:
  Sådan får du råd til din boligrenovering