Bedøm artiklen

En sofa kan godt koste en del penge, især hvis den skal være i god kvalitet og holde i mange år. Derfor overvejer du sikkert nøje, hvilken slags sofa du godt kan tænke dig, men da markedet for sofaer er stort, kan det være svært at overskue, hvad dine præferencer egentlig er. Derfor er der her samlet nogle af spørgsmål, du bør stille dig selv, inden du køber en ny sofa.

 

Læder eller tekstil?

Du ved muligvis allerede, om du bedst kan lide læder- eller tekstilsofaer. Der findes mange former for tekstiler og læder, og derfor kan du godt vælge efter, hvad du bedst kan lide, da det er muligt både at få slidstærkt tekstil og læder.

 

Hvem skal bruge sofaen?

Hvis du har børn, der kommer til at bruge sofaen mere eller mindre hele tiden, og der derved kommer beskidte hænder og fødder på sofaen, kan det være en fordel at vælge en høj slidstyrke. Slidstyrke måles i Martindale, og det anbefales, at sofaen skal have 15.000-25.000 Martindale.

 

Højre- eller venstrevendt?

Sofaer med chaiselonger kan fås som både højre- og venstrevendte, hvilket vil have betydning for, hvilken side chaiselongen sidder i. Med nogle modeller kan du selv vælge, hvor chaiselongen skal være, mens andre modeller ikke kan spejlvendes. Derfor er det vigtigt, at du har overvejet, hvor sofaen skal stå henne. Dermed ved du, hvilken side, du gerne vil have chaiselongen i, og du kan undgå at forelske dig i en sofa, som du så finder ud af, at du ikke har plads til alligevel.

Se også:
  Kom godt fra start med din første investeringsejendom

 

Opbevaring under sofaen?

Hvis du bor i en lille lejlighed eller et lille hus, er det ofte nødvendigt at udnytte alle former for opbevaring. Derfor kan det være værd at overveje, om din sofa skal have opbevaringsplads under sig, så pladsen bliver udnyttet bedst muligt.