Bedøm artiklen

Et snedkerkøkken er typisk forbundet med luksus og træmaterialer, der er håndlavet og skræddersyet til det rum, det skal være i. Det er en dyrere løsning, men til gengæld får du med et snedkerkøkken et skræddersyet og lækkert køkken i materialer af høj kvalitet, som passer til dine behov, og det køkkenrum du har.

Før du går i gang med investeringen, er det dog vigtigt at gøre sig nogle overvejelser, om hvad du skal fokusere på, hvis du skal have en snedker til at kigge på dit køkken. I denne guide får du tre gode råd med på vejen til snedkerkøkkener, som du kan bruge, hvis du overvejer at få lavet et.

1: Find ud af dit behov

Der er uendeligt mange muligheder, når det gælder et snedkerkøkken, da det netop her er muligt at skræddersy dit køkken og der er meget få ting, der sætter begrænsninger. Derfor er det en god ide, at du ikke lader dig friste af de mange gode ideer og tilbud, men finder ud af, hvad der er dit præcise behov. På den måde kan du lettere tage en beslutning, og vælge de løsninger, der er de rette for dit køkken.

For selvom det er godt med muligheder, er det lige så vigtigt at kunne sortere og begrænse sig, så du ikke ender med at have brugt unødvendigt mange penge på noget du ikke har et reelt behov for, og nogle løsninger, der ikke passer til dine behov.

2: Vælg den rette bordplade

En bordplade udgør en stor del af dit køkken. Ikke nødvendigvis fordi den fylder meget, men fordi det materiale du vælger, gør en stor forskel, for dit køkkens udtryk. Derfor er bordpladen et godt sted at starte, når du skal i gang med dit snedkerkøkken.

Se også:
  Hvad skal du huske, når du skal flytte hjemmefra?

Med et snedkerkøkken har du mulighed for at vælge kvalitetsmaterialer som forbliver pæne, selvom de ældes og slides. En marmorplade til køkkenbordet kan med den rigtige behandling have en holdbarhed på mange år. Desuden er det et naturmateriale som bærer sit helt eget unikke præg, og har et livligt udtryk på grund af de naturlige åretegninger der er i materialet.

Hvis du vil have en bordplade, der kræver mindre vedligeholdelse og er mere solid, så kan du med fordel vælge granit. Det kan nemlig både tåle varme, fedt og fugt, og så er det både syrefast og modstandsdygtigt i forhold til at få ridser. Granit er lavet af naturmateriale, og giver et særpræget udtryk, da hver enkelt granitplade er unik.

3 Brug boligens egen arkitektur

Hvis du gerne vil have en bolig, der ikke blot er moderne i et par år, men kan holde et tidløst udtryk i mange årtier, så er et godt tip at bruge den arkitektur, boligen er skabt af som udgangspunkt. For du kan nyfortolke på din boligs arkitektur. Eksempelvis kan du ændre på det gamle 90’er køkken ved at lave en køkken-ø, for at skabe kontraster til denne tids bolig.

Mange gør nemlig den fejl at tro, at så længe deres køkken er hvidt, så er det tidløst. For selvom de hvide køkkener i 1990’erne var moderne engang, er de det ikke helt på samme måde i dag, og heller ikke det, man kan kalde tidløse. I et snedkerkøkken er det netop dig, der bestemmer fortolkningen, og du kan skræddersy din bolig ud fra den arkitektur, der danner rammen. En nyfortolkning af arkitekturen kan derfor se ud på mange forskellige måder netop i snedkerkøkkener, og kan gøre en stor forskel for din indretning.