Bedøm artiklen

Der kan være store fordele ved at benytte sig af en dansk VPN. Men det kan også være en udfordring at finde den bedste løsning.

 

Hvad er en VPN?

En VPN eller en VPN-forbindelse er en måde at være anonym på online. Via normale Internetforbindelser vil du kunne spores og få frataget rettigheder via det IP-nummer, som du får tildelt, når du er online. Dette kan ikke lade sig gøre med en VPN-forbindelse. Det der helt konkret sker med en VPN-forbindelse er, at din onlinetrafik ledes igennem en server ejet af den VPN-udbyder, der har valgt, og altså ikke kan spores tilbage til dig. Skulle den pågældende VPN-server blive hacket, er informationerne om din trafik endvidere krypteret, og dermed kan du stadig føle dig sikker.

 

Fordelene ved en VPN

Når du benytter en VPN, som i øvrigt står for Virtuel Private Network, opnår du en række fordele i det digitale online univers. Først og fremmest bliver du anonym, og kan dermed beskytte dine data. Dermed slipper du også for at målrette annoncer fra en række af de store udbydere af dette. Er du i et land, der har blokeret dele af Internettet kan du omgås dette med en VPN-forbindelse. Og vil du tilgå streamingtjenester, der er lukket i det land du opholder dig i, kan du gøre dette via en VPN-forbindelse. Du får desuden generelt mere sikkerhed, og slipper for hackerangreb og online virus.

 

Godt på offentlige WiFi

Et af de farligste steder at befinde sig online er at gå via offentlige WiFi. Når du logger ind på et WiFi fra en restaurant, café, i en lufthavn eller lignende sted åbner du i princippet op for adgang til din computer. Dette undgår du 100 procent med at bruge VPN.

Se også:
  Find den bil, du ønsker dig

 

Find dansk VPN

Der findes et godt udbud af danske VPNs, som du kan vælge at benytte. Online kan du finde test og anmeldelser af de forskellige udbydere, så du kan finde frem til lige præcis den udbyder, som passer godt til dit behov. Men det handler primært om at gøre dit behov klart. Er det streaming du benytter mest, gamer du meget eller er det primært for at sende arbejdsrelateret materiale, at du skal online. Priserne er også en faktor. Det er faktisk muligt at finde en forholdsvis billig VPN-forbindelse, men igen skal du undersøge i forhold til dit behov.

 

Ikke ulovligt

Mange har den opfattelse at det er ulovligt at benytte en VPN-forbindelse. Det er det ikke i Danmark. Det er selvfølgelig ulovligt at benyttet den til at tilgå film, musik og andet, som du ikke har retligheder til. Men det er ikke ulovligt blot at benytte VPN. Det er det dog i en række andre lande, så undersøg dette inden du tager til det pågældende land. VPN giver mange fordele, men skal selvfølgelig bruges rigtigt.