Bedøm artiklen

Det kan give søvnløse nætter og grå hår, når du står for at skulle have nyt tag. Inden du har taget den endelige beslutning, skal du nemlig foretage en masse valg. Du skal finde ud af, om du blot skal gå med den samme type tag, dit hus har i forvejen, eller om du skal have en helt anden slags. Når du har undersøgt dette, skal du også finde ud af, hvem der skal stå for at lavet taget for dig. Heldigvis er der en hel masse hjælp at hente online.

Hvilken slags tag skal jeg vælge?

Du kan finde mange informationer online i forbindelse med, hvilken slag tage der findes, og hvor lang deres holdbarhed er. Det er også en god ide at undersøge, hvad garantien på taget er, da det kan have betydning for, om det er et tag man vil vælge. Det er en del af det at fremtidssikre sin bygning, og hvis man ønsker, at taget skal holde i 35 år, så går det ikke, hvis man vælger et, der normalvis kun holder i 10 år. Husk også at undersøge de forskellige håndværkere og taglæggere, og hvor meget garanti de giver på deres arbejde. På den måde er du bedre sikret for fremtiden med hensyn til dit nye tag. Og her er det også vigtigt, at du forhører dig i forhold til prisen, for den skal du også have et overblik over. Du kan eventuelt komme ud for at skulle tage et SMS-lån for at klare finanserne.

Se også:
  Skab et mere rummeligt køkken

Nyt tag eller renovering?

Du kan også forsøge at undersøge, om du blot kan nøjes med at renovere dit tag. Det kommer tit an på, hvor gammelt dit tag er, og hvilken stand det er i. Hvis det blot er nogle nye tagsten hist og her, så kan det sikkert afhjælpes med en renovering, men husk at holde øje med, om der er kommet fugtskader. Nogle steder online, vil også fortælle dig, at det ikke kan betale sig med en renovering, fordi det kan være hård kost for et tag at blive gennemrenset på den måde, det har brug for. I sådan et tilfælde, er det en god ide at forhøre sig med en fagmand, hvis ikke man kan læse sig til det eller selv kan overskue, hvilken stand ens tag er i.