Bedøm artiklen

Døre kan virke som et lille element i det store billede, når man enten er i gang med at bygge et nyt hus eller renovere sit nuværende hus. Uanset hvad kan de forkerte valg af små og tilsyneladende ligegyldige elementer blive en stor irritation på længere sigt og det er derfor vigtigt at tage den rigtige beslutning. I denne artikel kan du læse mere om, hvilke ting du bør overveje, når du skal vælge døre til dit hus.

Design og farve

Først og fremmest drejer det sig om at vælge nogle døre, som matcher de resterende elementer i huset og det kommer i sidste ende ned til design og farve. Det er vigtigt, at dørene i huset står i fin kontrast til gulvets materiale og farve, samt farven på væggene. Hvis ikke kan det skabe en skæv dynamik. Den sikre mulighed er at vælge elementer, der på forhånd er sammensat i magasiner eller af en arkitekt eller designer. Alternativt skal man hyre sin egen designer til at hjælpe med at træffe de rigtige beslutninger omkring husets forskellige elementer. Det kan dog sagtens blive en dyr affære, så de fleste vælger løsningen, hvor de eksempelvis får butikkens egne designeres anbefaling ift. hvilken farve og form deres nye døre skal have.

Lydisolering

Døre kommer i mange forskellige variationer. De kan gå helt ned til gulvet, de kan have et lille mellemrum til dørkarmen, de kan lukke tæt til dørkarmen osv. I mange tilfælde er den primære årsag at isolere for lyd. Det kan være, at man har børn med larmende musikinstrumenter med trommer osv. eller det kan blot være, at man godt kan lide et lydisoleret hjem, hvor man ikke kan overhøre, hvad andre personer laver. Det er blevet særlig populært at vælge lydisolerede døre til badeværelset, hvor mange personer tidligere har glemt, at denne mulighed var tilgængelig. Lydisolering er dog også en dyrere mulighed, så man skal samtidig vurdere med sig selv, hvor meget lydisolering betyder sammenlignet med en besparelse på prisen.

Se også:
  Skydelåger gemmer rodet væk

Hvor meget bør jeg se på prisen?

I forlængelse af ovenstående, er det selvfølgelig en helt central del af overvejelserne at lade den samlede pris for dørene have indflydelse på både valg af lydisolering, men også på design og farve. En god idé er at lægge sig fast på et realistisk budget til renoveringen eller til at bygge det nye hus, så man præcis ved, hvor meget man må bruge på de forskellige dele og således ikke skal stå og prioritere alt for meget undervejs, hvor man faktisk ikke ender ud med det hus som man godt kunne tænke sig. Hvis du ved præcis, hvor meget du må bruge, er det jo blot at fylde budgettet ud.