Bedøm artiklen

Der findes mange forskellige metoder til opvarmning af huse, og det kan være forskelligt, hvilket system, der er bedst og mest effektivt fra hus til hus. En måde at opvarme huset på er med en varmepumpe. En varmepumpe har mange gode egenskaber, og kan bruges til opvarmning af mange forskellige hustyper og –størrelser. Der er mange fordele ved at have en varmepumpe til at opvarme huset fremfor andre varmesystemer. Nedenfor kan du læse mere om varmepumpens egenskaber, og hvorfor det er vigtigt at få varmepumpe service årligt.

 

Sådan virker en varmepumpe

En varmepumpe er et varmeanlæg, der udnytter den varme, der findes i luften og jorden. Energien føres gennem en kompressor, som opvarmer det kølemiddel, der findes i varmepumpen, hvorefter det overføres til varme gennem en varmeveksler. Det er altså en naturlig varmekilde, som er stabil og giver en miljøvenlig løsning på husopvarmning. Den kan være med til at give din bolig en bedre energiklassificering, og da den både kan tilsluttes eksisterende radiatorer og gulvvarmesystemer, samt kombineres med solvarme, er det en effektiv og meget miljøvenlig måde at opvarme huset på. En varmepumpe har et minimalt forbrug af strøm og kan derfor spare dig for mange penge. Derudover er installationen af en varmepumpe simpel, og anlægget kræver ingen daglig pasning.

 

Husk at få udført årligt serviceeftersyn på din varmepumpe

Et varmeanlæg, der er baseret på en varmepumpe, skal ifølge loven have foretaget et årligt serviceeftersyn. Det er lovpligtigt at få varmepumpen tjekket en gang om året, da den indeholder kølemiddel, som er en gasart. En nem løsning på det årlige eftersyn er at få lavet en god serviceaftale med et energiselskab, der har erfaring inden for området, og som giver en god service. En serviceaftale giver tryghed, hvis uheldet skulle være ude, og indebærer det årlige tjek. Bestil tilbud på varmepumpe service her, hvis din varmepumpe trænger til et årligt serviceeftersyn.

Se også:
  Kom godt fra start med din første investeringsejendom