Bedøm artiklen

Langt de fleste boliger har steder, hvor der er overgang mellem forskellige gulvtyper. For at sikre, at der skabes en flot overgang og finish, så bruges der overgangsprofiler til dette. Der findes et bredt spektrum af forskellige overgangsprofiler, der hver især er udviklet og designet til at kunne bruges til flere overgange.

I og med, at det er dine overgangsprofiler, der skal sikre, at der sker en flot og nydelig overgang mellem de forskellige gulvtyper, så er det også noget, der bør prioriteres højt, hvis du f.eks. er ved at lægge nyt gulv. Det kan dog også blot være i tilfælde af, at de nuværende profiler ikke går godt i spænd med dit gulv.

Overgangsprofiler skal være af høj kvalitet

Det er desuden vigtigt, at det understreges, at dine overgangsprofiler skal være af høj kvalitet. Det skyldes i høj grad, at de typisk betrædes mange gange om dagen. Det kan desuden også ske, at der bliver sparket og skubbet en kende til dem med fødderne. Sådanne ting skal dine profiler være i stand til at kunne modstå.

Ydermere, så er det også er overgangsprofilerne, der skal holde gulvet pænt på plads, så det ikke forskydes og begynder at overlappe med den næste gulvtype. Det giver et både upraktisk og knap så kønt resultat. Derfor er det også vigtigt, at du har fokus på kvalitet og herunder materialer ved køb af overgangsprofiler.

Der findes overgangsprofiler til alle overgange

Du skal desuden ikke være bange for, at du ikke kan finde nogle passende overgangsprofiler. Dem findes der nemlig så mange af på det danske marked, at det er muligt at finde nogle, der passer til stort set enhver overgang og dermed også til samtlige af de gulvtyper, der er at finde rundt omkring i danske hjem.

Se også:
  Sådan indretter du din have