Bedøm artiklen

De fleste danskere, der ejer et hus, ejer som regel også en have med en tilhørende terrasse. Snavs, alger og flisepest kan dog gøre livet surt for alle, der ejer en terrasse bestående af fliser.

Rensning og vedligeholdelse af fliser er dog noget, de færreste danskere synes er det mest interessante arbejde. Derfor kan fliser, med mangel på vedligeholdelse, efter nogle få år komme til at se rigtig kedelige ud. Og det kan hurtigt blive en dyr omgang at skulle få lagt helt nye fliser.

Men der findes heldigvis en effektiv måde at få gjort sine gamle fliser pæne og rene igen. Få en professionel fliserens og gør din terrasse så god som ny til den kommende sommer.

Med en fliserensning foretaget af professionelle, sikrer du, at dine fliser ikke ødelægges. Mange forsøger nemlig selv at rense deres fliser med en højtryksspuler, men med den forkerte teknik, kan man hurtigt komme til at gøre mere skade end gavn.

Hvordan fungerer fliserens?

En fliserens er en mere dybdegående metode i modsætning til f.eks. algebehandling. Fliserens renser fliserne helt, og giver man dem en efterfølgende imprægnering, vil de holde sig pæne i meget længere tid.

Som det første fjerner man med specialudstyr al flisepest, alger og andet uønsket belægning der ligger på overfladen. Herefter får fliserne en desinficering som trækker længere ned i fliserne og fjerner dybereliggende alger. Dette modvirker fremtidige grønne belægninger på fliserne.

Et par dage efter desinficeringen, bliver fliserne imprægneret med et bestemt middel, der sørger for forebyggelse af nye begroninger og beskytter mod syreregn, så de optager mindre vand i fremtiden.

Se også:
  Køkkentrends i 2018

Grundet den dybdegående rensning af fliserne, vil sandet mellem fugerne blive skyllet op, og der skal derfor højst sandsynligt fyldes op igen med nyt sand.

Man kan få foretaget en fliserens året rundt, næsten uanset hvilket vejr det er.