Bedøm artiklen

Flere af os frygter at komme hjem til et hjem, hvor der har været uventede gæster. Endnu værre er det, hvis de ikke er nået at smutte endnu. Men hvad gør du egentlig, hvis du en dag er ude for indbrud? Her får du 3 tips til, hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude.

1 Anmeld til politiet

Først og fremmest skal du selvfølgelig anmelde indbruddet til politiet. Politiet vil højst sandsynligt ikke gøre noget for at opklare sagen som sådan, men det har betydning for din forsikring. Dette er nemlig næste punkt.

2 Anmeld til din forsikring

Du skal anmelde dit indbrud til din forsikring. Derfor skal du have bevis fra politiet på, at der er har været indbrud. Forsikringen vil gerne have en oversigt over hvilke ting, som du har fået stjålet og hvad de koster. Det er vigtigt, at du her er ærlig. Hvis du ikke er ærlig, kan det ende med at du ikke får dækket noget. Hvis det drejer som om meget store summer, vil forsikringen måske sende en taksator ud, som vil besigtige dit hjem. Det gør han for at se om du er underforsikret. Hvis du f.eks. har en indbosum på 500.000 kr., men i virkeligheden har ting for 1.000.000 kr., så vil de stjålne genstande kun erstattes med 50%. Du skal derfor hele tiden holde din forsikring opdateret, så du ikke ender med at blive underforsikret i takt med, at du får flere ting.

3 Få styr på dine låse

Dine låse er garanteret gået i stykker efter indbruddet. Derfor er det selvfølgelig vigtigt, at du får styr på disse, så det ikke er let at komme ind i dit hjem igen. Du kan få en låsesmed ud, som kan hjælpe dig med at omskifte din lås, så den er sikker igen. Du kan få hjælp af Københavns Låsesmed, som blandt andet kører på Amager. Du kan læse mere her.

Se også:
  Skal familien have en kat?