Bedøm artiklen

Selvom sommeren endnu ikke er helt slut, så kan vi altså ikke komme uden om, at efteråret nærmer sig. Temperaturen falder, vejret bliver kedeligere og dagene kortere. Men efteråret ligger også op til mange hyggelige timer indenfor. Disse hyggelige timer kan bruges i sofaen under et tæppe med en kop varmt at drikke. Måske mens du strikker et stykke varmt tøj til dig selv eller til en, du holder af. Lyder det faktisk ikke ret hyggeligt? Mange benytter nemlig sin fritid på at hyggestrikke, når der er tid og overskud til det.

 

Har du endnu ikke lært at strikke, eller har strikketøjet været gemt væk i lidt for lang tid over sommeren, kan du her få et par tips til, hvordan du bedst kommer i gang.

 

Køb det rigtige udstyr og garn

Inden du sætter dig for godt til rette under tæppet, skal du selvfølgelig ud og have fat i det udstyr og garn, du skal bruge. Og dette bør du ikke overlade til tilfældighederne.

 

Når du skal ud og investere i garn og strikkepinde, skal du sørge for at købe noget, der er godt til lige netop det, du skal strikke. Vil du strække et halstørklæde af uld, hvilket er et glimrende startprojekt, skal du selvfølgelig strikke med uldgarn – og med strikkepinde, der er egnede her til. Du kan med fordel spørge om hjælp i butikken, hvor ekspedienterne har stor viden indenfor området, da de stensikkert også strikker i deres fritid.

 

Gør brug af strikkeopskrifter

Hvis du aldrig har strikket før, er det vigtigt, at du ruster dig med lidt tålmodighed. Du kan desværre ikke strikke lige, hvad det skal være, fra den ene dag til den anden. At lære at strikke ordentligt tager tid, hvis du starter helt fra bunden. Men har du taget en god håndfuld tålmodighed med over i sofaen, så skal det nok lykkedes!

Se også:
  Sådan giver du parforholdets forskellige områder et løft

 

Er du ny i strikkefaget kan du med fordel bruge en strikkeopskrift. Det vil blive meget nemmere for dig, hvis du strikker efter en opskrift i stedet for bare at prøve dig frem. Der findes heldigvis et væld af opskrifter, og tit kan du få en opskrift med, når du køber dit garn og dine strikkepinde.