Bedøm artiklen

Der findes mange uskyldige arbejdspladser, hvor det eneste du behøver at frygte, er hold i nakken eller en dårlig ryg efter at have siddet ned i mange timer. På mange andre arbejdspladser er der dog langt større risiko for at komme til skade, især på de arbejdspladser, hvor der arbejdsmed tunge maskiner og skarpe genstande.

I denne artikel vil vi tage et kig på hvilke redskaber du bør have, eller som du bør give til dine ansatte, hvis de arbejder i et miljø, hvor der er risiko for at komme til skade.

Årligt kommer mange danskere nemlig til skade, og det er især vigtigt at have det rigtige udstyr, hvis man er ansat på en af Danmarks farligste arbejdspladser.

Du skal have det rigtige tøj på

Arbejdstøjets rolle i virksomheder har en stor betydning, hvis man er ansat til et fysisk job. Hos Engelbert-Strauss har de et stort udvalg til både virksomheder og private, der sikrer dig bedst muligt på jobbet.

Sidder du på et kontor, spiller tøjet typisk ikke en rolle, men er du i et bevægeligt job, hvor du bl.a. skal bære tunge eller skarpe genstande, så betyder tøjet alt.

Handsker: De hænder er vigtige, og derfor er dine handsker altafgørende. Håndterer du skarpe eller farlige genstande, kan du benytte dig af skærebeskyttende handsker.

Disse handsker er lavet med kevlar materiale, som er det samme materiale, der bruges til at lave skudsikre veste. Med sådan et par handsker skal du altså ikke frygte, at du blive skåret i hånden.

Sko: Arbejder du med tunge ting, er det tosset at gå rundt i klipklapper eller små sko uden støtte. Her taler vi ikke blot om den naturligvis svang i hælen, men støtte, hvis du taber noget over dine fødder.

Se også:
  Hvilken a-kasse skal du vælge?

Du kan købe arbejdssko, der kan tage i mod flere hundrede kg. pres, så du ikke brækker dine tæer, mens du arbejder med tunge ting.