Bedøm artiklen

Ligesom enhver anden type genstand, når de fleste biler også til et punkt, hvor de ikke længere kan gensælges og bruges i den virkelige verden. I den situation er det vigtigt, at du sørger for at skrotte den på korrekt vis. På den måde kan bilens ressourcer genanvendes, og du får til gengæld et beløb, der kan fungere som godtgørelse for skrotningen – også kendt som en såkaldt skrotpræmie.

Sådan foregår det, når du skrotter din bil

Det kan være svært at regne ud, hvordan man helt præcist skrotter sin bil. Det er dog muligt at gøre dette, for eksempel digitalt, så der kommer styr på processen. Vil du gerne vide mere om, hvad du skal gøre, kan du orientere dig i guiden nedenfor:

  • Din udtjente bil har brug for en ophugger. En liste over de godkendte af disse kan du finde, hvis du besøger borger.dk. På den måde kan du finde frem til en ophugger, der passer godt ind i dine muligheder, for eksempel tæt på din geografiske lokation.

  • Logger du på, kan du finde din bil i systemet. Dette kan ske ved enten at indtaste registreringsnummer eller stelnummer. Herefter vil du kunne se din bil og dennes tilhørende oplysninger.

  • Du kan herefter registrere dine ejerforhold til bilen og gennemgå de oplysninger, der er registreret om dig.

  • Vælg herefter din ophugger og godkend skrotningssagen. Herefter kan bilen køres til autoophuggeren, hvor bilen kan skrottes. Husk at få dig afmeldt i nummerpladeregisteret.

  • Efter nogle dage vil du modtage en skrotningsgodtgørelse på din konto.

Se også:
  Find din nye firbenede ven her

Derfor er det en god idé at skrotte sin bil korrekt

Det er vigtigt at sørge for at få skrottet sin bil korrekt. Dette er der flere grunde til, der hver vægter tungt, når man kigger på det samlede billede. Således bliver din bils materialer ved skrotning genanvendt, og de farlige stoffer, den derudover måtte indeholde, bliver håndteret og bortskaffet på forsvarlig vis. På den måde ender de ikke med at skade miljøet eller naturen, og du er på den måde sikret en god samvittighed.

Skrotning kan virke en smule besværligt, men der er altså en stor gevinst på det rent bæredygtige plan. Derudover hjælper det for mange også, at der ved skrotning af sit køretøj venter en såkaldt skrotpræmie i bonus. Det kan gøre, at besværet føles mindre besværligt set i sammenhæng med den efterfølgende gevinst.