Bedøm artiklen

Energipriserne er steget markant i den seneste tid og det skyldes flere forskelelige faktorer,  såsom infrastruktur, åbning af samfundet efter en lang corona nedlukning og at Danmark ikke længere får gas fra Rusland. Situationen påvirker alle og det er uvist hvornår energipriserne vil falde igen, dog er der nogle forbehold man kan tage, som giver mulighed for at reducere forbruget og dermed spare penge.

Vi har samlet nogle tips til at spare på dit energiforbrug. Der kan være mange penge at spare, ved at finjustere simple adfærdsmønstre i hverdagen. Det siges at en gennemsnitlig familie kan reducere deres energiregning med omkring 15-20 pct. om året.
Vi har lavet en liste med tips og tricks til dig, der ønsker at minimerer dit energiforbrug:

 1. Sluk lyset.
  Der er ingen grund til at have lyset tændt, hvis det ikke bruges, spar på strømmennår du kan.
 2. Vælg LED-pærer.
  LED-pærer og sparepærer er både bedre for økonomien og miljøvenlige.
 3. Spar på varmen.
  Bestil eventuelt et tjek og få vurderet om din bolig er godt isoleret. Der findes flere forskellige systemer, der kan hjælpe dig med at styre dit varmeforbrug.
 4. Kortere (varme) bade
  Undgå badekarret og tag generelt kortere bade for at spare på vandforbruget.
 5. Spar på strømmen.
  Det gælder både mobilopladeren lige så vel stikket til fjernsynet (der er penge at spare, ved at fjernsynet ikke har sin on/off knap tændt).
 6. Fyld opvaskemaskinen.
  Udnyt alt pladsen, inden du starten en vask.
 7. Fyld vaskemaskinen.
  Vask dit tøj med færre højere grader. Ved at vaske med en lavere temperatur er det muligt at nedsætte energiforbruget gevaldigt. Derudover er det en god idé at samle alt det tøj man kan og vask evt. flere farver sammen, hvis man har forstand på det.
 8. Drop tørretumbleren
Se også:
  Mangler dit køkken et nyt udtryk? Så invester i et amerikanerkøle-skab

Brug tørresnoren og lad dit tøj lufttørre.

Skift til LED-pærer

I takt med at elpriserne stiger, er især belysning et område hvor du har mulighed for at spare penge ved at sænke dit elforbrug. Man anbefaler at skifte fra halogenspot og glødepærer ud med LED-pærer og sparepærer. LED-pærer har et meget lavt energiforbrug og længere levetid og er derfor den bedste løsning til dig der ønsker en billigere og miljøvenligt lys.

Der er mulighed for at downloade en app, der hjælper dig med at skabe overblik over dit elforbrug og samtidig kan du holde øje med elpriserne og dermed tilpasse dit forbrug efter hvornår på dagen og ugen det er billigst at f.eks. at vaske tøj, starte opvaskemaskinen og lignende.