Bedøm artiklen

De fleste børn kender Djursland for den velkendte forlystelsespark Djurs Sommerland. Et slaraffenland for ethvert både barn og legebarn, der er glade for hurtige rutsjebaner og sjove forlystelser. Men Djursland har andet at tilbyde end bare en forlystelsespark. Området omkring Djursland rummer oplevelser for enhver smag, der gør, at området bestemt er et besøg værd. Så læs med her og få inspiration til, hvad man kan opleve på den sydlige del af Jyllands ”næse”.

Kultur og arrangementer

Foruden forlystelsesparken er Syddjurs også hjemsted for verdens længste træskib nemlig Fregatten Jylland. Her kan du opleve livet som sømand og komme helt tæt på de historiske begivenheder. Fregatten Jylland var et krigsskib, som sejlede sin første tur i 1800-tallet, og der er derfor en oplevelse værd for både store og små. Derudover tilbyder Syddjurs også et væld af kulturelle arrangementer. Kom blandt andet med til koncerter eller besøg nogle af de mange museer. Det og meget andet kan du læse mere om på Syddjurs Netavis.

Oplev den vilde natur i Syddjurs

Hvis du er til udendørslivet og en god vandretur, tilbyder Syddjurs også mulighed for det. I nationalparken Mols Bjerge kan du opleve vild og smuk natur, på en vandretur der kan tage vejret fra de fleste. Naturparken tilbyder både korte og lange vandreture, så alle kan være med. Til de mest hårdføre findes der en tur på 80 kilometer, som strækker sig over flere dagsetaper. Hvis man har familien med, eller blot ønsker en mildere vandretur, kan man tage turene på 1-6 kilometer. Området omkring Mols Bjerge er dannet af gletsjere fra istiden, hvilket har skabt mange bakker og smukke udkigsposter. Foruden den pæne natur, kan man også opleve gravhøje og slotsruiner på turen gennem det smukke landskab, der foruden at være en smuk vandretur også gør Mols Bjerge til en historisk perle.

Se også:
  Madlavningstips til travle hverdage