Bedøm artiklen

Du har sikkert hørt det før. Dit sabbatår er der, hvor du lærer dig selv bedre at kende, bliver klogere på dine kvaliteter, udfordrer dig selv og finder ud af, hvad det er, du vil fremadrettet. Det kan lyde rigtig smart, men hvordan lærer du lige dig selv bedre at kende? Det lyder meget abstrakt, men i virkelig skal du bare fokusere på at finde på noget at lave, der gør dig glad eller giver dig noget på andet vis.

Tag på højskole

Et sted, hvor du virkelig kan blive klogere på dig selv, er på højskole. En højskole er for alle, og det kræver ingen specielle forudsætninger at deltage. På en højskole bliver der ofte fokuseret på dine interesser og din personlige udvikling. Du får lov til at dyrke dine hobbyer samtidig med, at du lærer dig selv og andre mennesker godt at kende. Du vil få helt nye sociale, personlige og faglige perspektiver. Vælg din højskole ud fra dine interesser. Er du vild med idræt, så vælg en idrætshøjskole.

Tag ud og rejse

Hvis du har mod på det, kan du også bruge noget tid på at rejse ud i verden. Det kræver selvfølgelig en god opsparing, men hvis du har den, vil du kunne få de vildeste oplevelser ude i verden. Du kan enten rejse sammen med nogle eller alene. Hvis du virkelig er ude på at blive klogere på dig selv, ville det være fedt at rejse alene, selvom det for mange kan virke som en stor udfordring. Du vil klogere på dine egne grænser, og du vil helt sikkert også få rykket nogle af dem. Efter sådan en rejse på 1-2 måneder alene, vil du helt sikkert komme hjem og opleve, at du er blevet mere modig og mere åben måske.

Se også:
  3 grunde til, en badminton efterskole er et godt valg