Bedøm artiklen

Der er flere forskellige parametre, der er afgørende for, om du kan få børnepenge fra kommunen, og hvor mange børnepenge du kan få udbetalt. Man kunne tro, at det er det samme beløb alle får udbetalt, men blandt andet forældrenes indkomst er afgørende for, hvor meget man som forældre får udbetalt i børnepenge. Du får mest i børneydelse i dit barns yngste år, hvilket hænger sammen med, at behovet er større med hensyn til for eksempel udstyr. Der er ikke et facit for, hvor meget du får, da det som sagt afhænger af flere forskellige ting. Men her er tal som udgangspunkt, som de er angivet på borger.dk. Tallene er gældende for 2018:

  • 0-2 år 4.506 kr. pr. kvartal
  • 3-6 år 3.567 kr. pr. kvartal
  • 7-14 år 2.808 kr. pr. kvartal

Er dit topskattegrundlag over 765.800 kr., så vil børnepengene blive sat ned forholdsmæssigt. Det samme gælder, hvis det forholder sig sådan for din kone eller mand. Det er en god ide at gøre sig klog på reglerne for børnepenge, så man ved, hvor meget man har at gøre med.

Hvem får udbetalt? Mor eller far?

Det er sådan, at det typisk er mor, der får udbetalt børnepengene, men hvis for eksempel barnet kun bor sammen med sin far, er det ham, der modtager børnepengene. Der er forskellige regler for, hvem der får udbetalt børnepengene, hvis forældrene ikke bor sammen, og barnet bor begge steder. Det sted barnet bor mest, vil være modtager af børnepengene. Hvis tiden barnet bor ved mor og ved far er ens, vil den forældre, hvor barnet har registreret adresse, være den der modtager børnepengene.

Se også:
  Sådan vælger du den rigtige rygsæk

Hvad er ungdomsydelse, og hvornår bliver den udbetalt?

Ungdomsydelsen afløser børneydelsen – som børnepengene også kaldes – når barnet bliver 15 år. Indtil dit barn bliver 18 år, vil du få ungeydelse, som ligger på 936 kr., og bliver udbetalt hver måned, modsat hvert kvartal, som det sker med børneydelsen.