Bedøm artiklen

Babyshower er egentlig en amerikansk tradition, som har været brugt igennem årtier i USA. Inden for de seneste år, har danskerne taget traditionen mere og mere til sig. Det handler i alt sin enkelthed om, at veninder, og måske familien, til den gravide kvinde samles om at overraske den gravide med en hyggelig sammenkomst, hvor graviditeten fejres.

Typisk er der pyntet fint op, der leges forskellige lege og den gravide beriges med gaver fra gæsterne. Men hvilken gave skal du som gæst så tage med? Her kommer 10 bud på gode gaver i forskellige prislejer.

1. Forbered dig til både din fødsel og tid som nybagt mor

At være godt forberedt til den kommende fødsel og den første tid med den nybagte baby, er den bedste gave, en gravid kvinde kan få.

Selvom kvinder gennem flere tusinde år har født børn, ses det tydeligt i al forskning, at det betaler sig at være godt klædt på til rollen som fødende kvinde og nybagt mor. Derfor kan et abonnement til fødselsforberedelse være en super god gave til den vordende mor.

2. Graviditets- og ammepude

De fleste gravide kvinder sover enormt dårligt – det er ingen hemmelighed for dem, som har prøvet at være gravide, eller har været nær en gravid kvinde. En ammepude, som allerede kan bruges i graviditeten, som sovepude til den kommende mor, må siges at være en gave af høj værdi for den trætte gravide.

En graviditets- og ammepude er at finde i langt de fleste butikker med babyudstyr eller på diverse hjemmesider online.

3.   Babynest

En babynest er en slags lift eller vugge den lille nyfødte baby kan ligge i, når den sover. Den er designet således, at den slutter tæt om det lille nyfødte barn, hvilket giver en enorm følelse af tryghed. En babynest kan reguleres efter barnets størrelse, således at både det nyfødte og det lidt ældre barn kan føle sig trygt i deres babynest.
Du kan købe en babynest i stort set alle butikker med babyudstyr.

Se også:
  Sådan læser du flere bøger i hverdagen

4. Bogen om barnet

Gennem mange generationer har mødre udfyldt og dokumenteret i en bestemt bog, hvordan barnets fødsel og de første børneår er forløbet. På den måde fungerer den som en scrapbog over barnets barndom. Der findes mange forskellige variationer af bogen, som du kan købes både online og i forskellige boghandlere.

5. Skøn massage

At være gravid er en stor belastning for kroppen, det ved de fleste som har prøvet det. Derfor kan det være dejlig med lidt forkælelse i form af massage. Men det er jo som bekendt ikke så nemt at ligge på maven, når man er gravid. Derfor er det en god idé, hvis du vil give en massage som gave, at du vælger en massør, som har forstand på og udstyr til gravidmassage.

6. Ble-kage

En ble-kage er en kage, der er lavet ud af bleer og nogle gange også af diverse babyudstyr. Det er en gave, som alle vordende mødre med garanti vil få brugt.
Der findes forskellige butikker, både online og fysiske, som forhandler disse pakker af bleer formet som en kage. Men hvis du er kreativ, kan du også kaste dig ud i at lave din egen version af en ble-kage.

7. Barselsstork

Når et elskende par beriges med et lille barn, er det meget ofte noget, de har lyst til at dele med hele verden. Derfor kan en stork lavet af træ, som kan stilles foran parrets hus, være en god gave til et babyshower. Du kan finde disse træstorke online eller i de fleste butikker med babyudstyr.

Se også:
  Lasergame i København – sjov for både børn og voksne

8. Gavekort til babybutikker

Det er også den slags gaver, som den vordende mor vil få brugt før eller siden. Nogle vil mene, at det er en uopfindsom gave, men det er sjældent, at nogle bliver kede af at modtage et gavekort.

9. Ammetøj

Ammetøj er tøj, som er designet, så den nybagte mor nemt og hurtigt kan komme til brystet, uden at skulle smide noget af sit tøj. Når man lige har født og nattesøvnen er en by i Rusland, kan det være vigtigt at have noget tøj på, som man føler sig godt tilpas i. Dette er netop gældende for meget af det ammetøj, som findes på markedet og meget af tøjet er endda lavet i et smart design.
Du kan købe ammetøjet online og i de fleste butikker med babyudstyr.

10. Fotosession gravid og/eller baby

At forevige den gravide mave eller den helt nyfødte baby, vil de fleste mødre sætte pris på. Derfor kan babyshowergaven også bestå af en fotosession hos en lokal fotograf. Der findes fotografer, som er specialister i at fotografere gravide maver og nyfødte babyer.

Nu har du forhåbentlig fået nogle gode idéer til, hvad du kan medbringe som gave til dit næste babyshower.