Bedøm artiklen

Nogle køber luksusure, fordi der ser smarte og stilfulde ud. Andre køber luksusure, fordi de gerne vil investere deres penge i uret for så senere at sælge det igen.

Der er mange faktorer, som spiller ind, når du skal vælge det perfekte ur. I denne artikel vil vi undersøge nogle af de ting, som du skal overveje, før du køber dit ur.

Kvaliteten er afgørende

Kvaliteten siger noget om holdbarheden på et ur. Nogle af de mest populære mærker er verdenskendt, fordi de er designet med de fineste materialer, som holder til brug over lang tid.

Du kan med fordel gå efter Schweiziske ure, som er særlig kendte for deres fantastiske håndværk og holdbarhed.

Et ur som passer til din stil

Skal det se smart og sporty ud? Skal det bæres som accessory til fornemme fester? Stilen af dit ur afhænger af din præference. Urmærker har hver deres unikke stil og kommer også med et væld af smarte funktioner.

Nogle ure har for eksempel en datoviser, fonograf, vandtætte funktioner og meget andet.

Kendte brands

De fleste urentusiaster værdsætter kvalitetsbrands. Brands som Patek Philippe, Rolex, Omega og IWC er blandt de mest populære.

Hvis du går op i kvalitet og holdbarhed, så er det disse brands, som du skal gå efter. Luksusure gør det også muligt for dig, at bruge uret som et investeringsaktiv. Ursamlere verden over holder skarpt øje med disse modeller. Hvis du har råd til et luksusur, så kan du eventuelt ende med at tjene gode penge ved for eksempel at investere i et rolex submariner.

Se også:
  Indret din bolig med lækre designervarer

Overvej dit budget

Ure kommer i mange forskellige prisklasser. Ofte hænger prisen også sammen med kvaliteten og holdbarheden. Overnævnte mærker ligger i den dyre ende af skalaen, men det er også disse ure, som er de mest kendte på markedet. Luksusure kan godt ligge i en prisklasse, hvor du skal betale flere 100.000.

Forhandlere af ure

Vil du gerne købe uret i en butik eller vil du søge en autoriseret urforhandler? Ure sælges og sendes også online eller i genbrugsforretninger. Pas på med at købe vintageur, da de ofte er bygget af reservedele, som ikke kan findes på markedet mere. Det vil sige, at hvis uheldet sker, og dit ur går i stykker, så er det meget svært at få lavet igen.

Det er en god ide at læse anmeldelser og tjekke om udbyderen er pålidelig, før du køber dit ur.