Bedøm artiklen

Det kan være svært at skille sig af med sin gamle bil. Ikke desto mindre er det nogle gange det, der skal til, og indimellem kan det simpelthen ikke betale sig eller lade sig gøre at sælge den videre. I disse tilfælde må man overveje at skrotte bilen, så man kan få den sidste værdi ud af den. Ved at sælge din bil får du en skrotpræmie, som trods alt er en del bedre, end det du havde fået ud af, bilen bare var blevet kørt væk. Det gør bilen til en ressource frem for et stykke affald.

Få afhentet din bil, når den skal skrottes

Det er ikke sikkert, det er nemt for dig at få transporteret din bil til skrotning. Måske er den ganske enkelt så gammel og i stykker, at den ikke selv kan køre, eller også er det bare ikke forsvarligt at aflevere den selv. Derfor kan du få afhentet din bil, hvis du bor i en 30 kilometers radius af Hedensted. Det betyder, at indbyggere i Vejle, Horsens, Juelsminde og flere andre byer kan få afhentet bilen, der skal skrottes, uden problemer. Mindsteprisen for en almindelig personbil er 2200 kroner, du kan få udbetalt, mens den for varebiler aktuelt ligger på 2700. Dette gælder dog kun, hvis bilen afleveres på pladsen i Hedensted. Prisen vil ændre sig, hvis du får bilen afhentet i stedet. Dermed kan du altså forvandle en bil, der ellers kun kunne kvalificere sig som affald, til en skrotpræmie eller en ressource, du faktisk kan bruge til noget. Ved at oplyse dine personlige kontaktoplysninger og bilens registreringsnummer kan du ganske hurtigt få et kvalificeret bud på, hvad din bil er værd.

Se også:
  Outdoor livet kræver det rette udstyr og grej

Certificeret virksomhed med stor erfaring

Virksomheden har gennem mange år opkøbt biler til skrot og er certificeret til at forhandle og behandle de biler, der kommer ind. Ud over biler har virksomheden generelt ekspertise i at opkøbe jern, metal, kobber, katalysatorer og elektronikskrot. Det er vigtigt, at materialerne har den korteste vej fra skrotforhandler til smelteværksted. Det letter processen, ligesom det gør det billigere at arbejde med. Det betyder i sidste ende, at du som sælger af dit skrot får den højeste pris for det. Virksomheden står selv for at sortere skrottet, så de forskellige dele kan komme til de rigtige steder. Alt bliver rengjort og klargjort, før det sendes videre, hvilket også er noget af det, der gør processen væsentligt hurtigere. Desuden har virksomheden kontakt med nogle af de helt store metalraffinaderier. Et stort og godt netværk er typisk noget af det, der er med til at sikre en god pris på forskellige metaller, og det gør sig altså også gældende her.

Noget af det, virksomheden desuden specialiserer sig i, er opkøb af katalysatorer. Disse består typisk af lidt anderledes metaller, der skal sorteres på andre måder, og det er sammensætningen af de forskellige metaller, der er med til at afgøre, hvad den endelige pris bliver.