Bedøm artiklen

Du har måske været på boligjagt i mange år, og i kunne aldrig finde noget, der passede til jer økonomisk og boligmæssigt. I har måske mange krav til bolig, men ingen bolig i har set har kunne leve op til det. Nu har i valgt at købe et håndværkertilbud, og i glæder jer begge to meget til at komme i gang! Der er længe til, at i endeligt kan flytte ind, og der skal gøres enormt mange ting, men det er det gode ved et håndværkertilbud. I fik det til en god pris, og nu skal i investere nogle penge i at få det hele til at ligne jeres drømmebolig. Det er et spændende projekt, og vi vil give jer nogle gode råd til, hvad i kan gøre, når i skal i gang. Læs med!

Hvad skal i have lavet?

Det første spørgsmål i skal finde ud af, er nok om i vil have det hele lavet, eller hvad vil i egentlig have gjort ved huset? Siden i vælger at købe et håndværkertilbud, må det betyde, at i enten selv har en stor faglighed eller i har tænkt jer at ansætte nogle, der kan hjælpe jer med dette projekt. Dog handler det også om, at i skal have alle de rigtige maskiner og værktøj. Til nogle projekter kan en minilæsser blandt andet være nødvendig, og så skal i jo have sådan en, så i ikke står i en situation, hvor i er den foruden. Ansætter i et firma, vil de naturligvis sørge for disse ting, men det kan være, at i selv helst vil ordne det hele.

En plan

Herudover er det godt med en plan. Det er ikke kun for jeres egen skyld, men hvis i skal have ansat et firma til at lave jeres projekt, kan det være en idé at drøfte med dem, om den overhovedet er realistisk. Hvis den er, så kan de se jeres tidslinje. Måske ender i med at lave en ny plan med firmaet, men det er alligevel en god idé at bruge tid på det. Det kan også godt være, at i selv vil ordne det meste, og så kommer i til at sætte pris på en plan, når det hele føles uoverskueligt.

Se også:
  Få den trygge base i hus

Økonomi

Dette punkt hænger sammen med de to andre, men det er alligevel vigtigt. Økonomi skal i også have fundet ud af. I skal vide, hvor mange penge i ca. vil bruge på dette projekt. Det kan være, at i bare vil bygge drømmeboligen, og det bliver bestemt ikke et billigt projekt. Det er dog op til jer og jeres økonomi, hvor meget i vil betale for at få en renovering i boligen. Det er selvfølgelig dejligt at få præcis den bolig, som i har drømt om, når i alligevel vælger at lave en renovering. Det ville være lidt mere besværligt at lave om i boligen igen om 5 år, når i kan ordne det nu.