Bedøm artiklen

Træning er en nødvendig del af livet, og jo mere af det du gør, jo sundere, stærkere og flottere bliver du. Men det er ikke alle, der er lige vilde med at tage i fitness og træne blandt en masse andre. Eller at løbe en tur udenfor. Nogle gange føler man sig mest tryg derhjemme og derfor kan det være en god ide at træne derhjemme også. Læs her hvordan du træner din cardio hjemme i stuen.

Hvad er cardio?

Cardio er det vi også kalder konditionstræning. Det kaldes dog også kredsløbstræning, da den form for motion styrker dit kredsløb og dermed også din kondition. Der er mange måder at lave cardiotræning på. Løb er blandt andet en af dem, men det er bestemt ikke alles favorit. At cykle, svømme, gå og mange andre ting er også cardio. Det er altså slet ikke kun løb, man kan vælge.

Når du skal vælge, hvilken slags cardio du vil lave, skal du overveje, hvad du vil opnå. Er det bedre kondition, så du får en nemmere hverdag. Er det muligheden for et kalorieunderskud og dermed også et vægttab? Dette kan nemlig have en betydning. Cardio med høj intensitet hjælper på vægttab og cardio med lav intensitet over længere periode, gør din kondition bedre. Selvfølgelig hjælper begge på både vægttab og bedre kondition til en vis grad.

Cardio du kan lave hjemme i stuen

Hvad skal man så lave, hvis man vil lave cardio træning i stuen? Man kan jo ikke rigtig løbe, cykle eller svømme i stuen, jo mindre du køber specielle træningsmaskiner. En af de ting du kan gøre hjemme i stuen, er at danse. Dans kan være rigtig hårdt og så er det også sjovt. Man kan finde videoer på nettet med cardio danse, du kan følge med til. Det er nemt at gøre derhjemme i stuen.

Se også:
  Sådan bliver du klædt godt på til golf

Dans kræver ikke så meget. Blot noget musik og plads til at bevæge sig. Mange tænker måske ikke dans er cardio, men det er det. I dans kan man hoppe rundt og det kan hurtigt blive ret hårdt. Derfor er det den perfekte cardiotræning til derhjemme i stuen.