Bedøm artiklen

Man kan aldrig være for forberedt på situationer, der kan opstå ude af det blå. Om det så er naturkatastrofer, fyring fra dit arbejde eller noget helt tredje, er det vigtigt at holde styr på sit, i tilfælde af nødsituationer, eller andre situationer, hvor du er ilde tilredt – i det her tilfælde, er der tale om udstyret, du bruger som jæger.

Jagtudstyret skal være på plads

Der er mange ting man skal tage stilling til som jæger. Professionel såvel som nybegynder. Internettet byder på en masse virksomheder, der hjælper dig på vej. Jagtudstyr er et bredt udtryk, som indebærer mange genstande, og det er ikke altid til at vide, hvor man skal starte henne. I nedenstående listes der en række udstyr man kan anskaffe sig, for at have det basale på plads.

Du vil helst ikke være foruden

Høreværn: Hvis du gerne vil bevare din hørelse, er det en god ide at anskaffe sig et par høreværn. Du kommer sandsynligvis til at bruge dit skydevåben tit, hvilket kan belaste hørelsen, så skån dine ører for larm.

Jagtstol: Der er noget ekstra udstyr, som er mere behageligt, end nødvendigt. Jagtudstyr, som en jagtstol, kan gøre underværker under nogle jagtture. Hvis du venter på, at et byttedyr skal dukke op fra sit skjul, så er det en god ide at medbringe en stol, hvis du planlægger at vente i et stykke tid. Du undgår krampe, og gør hele ventetiden mere bekvem og udholdelig.

Jagtkniv: Det er vigtigt, at du respekterer dit bytte, ved at jagte korrekt. Hvis du kommer til at skyde et dyr forkert, og at det stadig er i live efter skuddet, skulle du kunne aflive dyret med det samme, så det ikke lider en smertefuld død.

Se også:
  Sådan giver du parforholdets forskellige områder et løft

Førstehjælpskit: Du kan komme til skade. Jagtudstyr indebærer også førstehjælpskasser, som er brugbare i uforudsete situationer.