5 (100%) 3 votes

Annonce

Alle kroppe er smukke, og vælger du tøjet der passer perfekt til din kropstype vil du føle dig godt tilpas! Læs med her hvordan.

Sæson efter sæson ændrer moden sig! Og når moden skifter, er der forskellige ting som man ønsker at fremhæve – en sæson skal vi fremhæve taljen med bindebånd og brede bælter. En anden sæson skjuler vi taljen i store kjoler og jeans. Men at se godt ud handler nødvendigvis ikke om altid at følge moden til punkt og prikke, men i stedet om at lære at klæde sin figur rigtigt.

Uanset om du er bred, smal, høj eller lav så findes der tips til hvordan du kan klæde din kropsform bedst muligt. Det handler nemlig alt sammen om at fremhæve de positive ting ved ens krop.
Man skal altid vælge at gå i det tøj, man føler sig godt tilpas i. Men det rigtige modetøj til lige netop din kropsform, kan gøre din krop endnu smukkere end den allerede er.

 

Vælg tøj fra det rigtige brand

Det er vigtigt at vælge tøj fra de rigtige brands! Det kan være svært at finde et brand, som laver varer der passer til lige netop din kropsform. Man skal finde produkter der æstetisk lever op til det udtryk man gerne vil signalere, men samtidigt også føler sig godt tilpas i. Heldigvis har de store brands ofte et stort udvalg af billigt tøj, hvor man kan finde noget for enhver smag!

Uanset om du har brug for hverdags tøj eller kjoler til fest, så er det vigtigt at kende din kropstype, sådan at du kan se helt perfekt. Når du kender din kropstype, så bliver det ofte også meget nemmere at sætte tøj sammen. Så læs endelig videre for at lær din kropstype bedre at kende.

Se også:
  Oplev kvalitet og komfort i højsæde på hotel i hjertet af Aarhus

 

Er din krop formet som et timeglas?

Timeglas-figuren er for mange indbegrebet af en feminin krop, hvor det er brysterne og bagdelen der er dominerende og bliver lagt mærke til.

Kendetegn ved denne kropstype:

 • Store bryster
 • Smal talje
 • Brede hofter/bagdel
 • Kraftige lår

Her er tøjet der klæder timeglas-figuren

Fremhæv dine kurver og hold dig til kropsnært tøj i faconer, snit og materialer der falder flot og klæder dig. Gå altid efter kjoler der løfter dine bryster og gør din talje længere.

Det er vigtigt at dine feminine former ikke forsvinder i tøj uden det rigtige indsnit til at fremhæve dine former! Dine former må altså ikke drukne og få dig til at fremstå stor, tung og firkantet. Husk nu at din smukke talje, er noget som alle andre kvinder sukker efter at have.

 

Dette kendetegner en pæreformet kropsform

Pæreform-figuren har sjældent et gram fedt for meget på maven, men ofte kan det være lårene som udgør et smertens punkt, men også lægge og ankler kan være større end ønsket. Denne type kan næsten bære alt på overkroppen, men der er ting man skal være opmærksom på ved underdele.

Kendetegn ved denne kropstype:

 • Brede hofter
 • Store lår
 • Stor numse
 • Flad mave

Her er tøjet der klæder pæreform-figuren

Vælg kjoler der sidder stram til foroven og går ud forneden, som fremhæver dine smalle skuldre og flotte overkrop. Pencilskirts og nederdele der går ned for neden, sidder super godt på denne kropsform og fremhæver virkelig flot dine former.

Undgå bælter lige over hoften, da det fremhæver det område du helst vil skjule samt kjoler med masser af stof i skørtet.

Se også:
  Lav den bedste kop kaffe i dit eget hjem

 

Æbleformet krop

Æbleform-figuren er som af ordet en meget rund facon og særligt omkring maven. Mange med denne kropsform gemmer sig væk i store kjoler og trøjer, hvilket er en skam!

Kendetegn ved denne kropstype:

 • Store bryster
 • Mave
 • Smalle hofter
 • Flad/lille bagdel

 

Her er tøjet der klæder æbleform-figuren

Toppe og trøjer der sidder løst omkring maven, med en udskæring som fremhæver din barm og kavalergang. Gå efter jeans og leggings der fremhæver dine ben.

 

Måske er din kropsform mere som en omvendt-trekant

Mens timeglasset er kurvet og kvindelig, så kan det være det helt modsatte problem for denne kropsform. Oftest gemmer man sig væk i sportstøj, som hun synes passer til den atletiske kropsform.

Kendetegn ved denne kropstype:

 • Brede skuldre
 • Smalle hofter
 • Lille numse
 • Slanke ben

Her er tøjet der klæder omvendt-trekant figuren.

Gå efter smalle overdele med print eller udskæringer der trækker opmærksomheden ned af din krop. Leggings og andre stramme jeans fremhæver dine slanke ben og er en sikker go-to style for denne kropsform.