Bedøm artiklen

Hvis du er igang med et byggeprojekt i København eller i resten af landet, hvor der skal gennemses en masse el-installationer, har du højst sandsynligt brug for en elektriker, også kaldet en elinstallatør. Det kan også være at du ikke selv er helt handymand eller handywoman nok til at få opsat en lampe, eller måske du skal have nye hårde hvidevarer som skal installeres. Alle disse ting vil en elektriker i København kunne hjælpe dig med.

 

At finde en ordentlig og professionel til at hjælpe med dine elinstallationer, kan måske være en uoverskuelig opgaver, hvis ikke du har prøvet det før. Måske du også er mest til at ansætte nogle som du har hørt gode anbefalinger om. Det er der mange sider som kan hjælpe dig med, da de ligger autoriserede elektrikere i København ud, som du kan stole på.

 

Hvad må du selv lave af el-arbejde?

 

Er du igang med et stort renoverings projekt i København eller omegn, kender du nok allerede til, at der er mange beslutninger som skal tages. Og mens du fylder dit hoved med en masse spørgsmål og svar, har du måske ikke lyst til også at skulle stå med opgaven, at opsætte lamper og installere dine nye hårde hvidevarer.

 

Ligesom der er ting som du måske gerne vil udlicitere, er der også nogle opgaver i dit renoveringsprojekt som skal udføres af en autoriseret elektriker. Noget el-arbejde er nemlig ulovligt at udføre selv, mens der er nogle ting du som privatperson selvfølgelig godt må arbejde med.

Se også:
  Bliv klar til rejsen

 

Disse el-opgaver må kun en faglært elektriker i København udføre

 

Hvis ikke du ved hvad du laver, så er el-arbejde et meget farligt arbejde. Netop derfor skal du tilkalde en faglært elinstallatør når komplicerede el-opgaver skal udføres i dit hjem i København, eller på kontoret.

 

Disse installationer må kun en autoriseret elektriker udføre:

 

  • Nye elinstallationer ved fx renovering.
  • Udvidelse af allerede eksisterende elinstallationer.
  • El-arbejde på gruppe- eller målertavle – kun hvis en sikring springer, må du selv skifte denne.
  • Et gennemgående el-tjek ved fx hussalg.

 

Disse el-opgaver må du gerne selv udføre

 

Nogle opgaver er også i den mindre ende af skalaen for el-arbejde. Hvis du derfor ved hvad du gør, må du gerne selv udføre disse opgaver. Hvis du er en smule i tvivl, så hellere kontakt en elektriker i København.

 

Du må gerne selv:

 

  • Skifte og tilslutte hårde hvidevarer som fx opvaskemaskine og køleskab
  • Opsætning af lamper
  • Skifte ventilator
  • Trække ledninger
  • Skifte afbryder
  • skift elselskab

 

Find den rigtige elektriker i København

 

Alt efter hvilken ejendom du bor i, kan elektrikere i København også være specialiserede i lige netop din ejendom. Du skal derfor tænke over, om du bor i et nybygget hus, eller en ældre ejendom. Her kan elinstallationerne nemlig være meget anderledes.

 

Sørg også for at kortlægge dine behov med din elektriker i København, for at få et overblik og et prisoverslag.