Bedøm artiklen

Klimakrisen har været i fokus i meget lang tid efterhånden. Og flere og flere vælger bæredygtige løsninger og tænker på miljøet, når de tager beslutninger. Men som privat person er det begrænset, hvad man kan gøre, og hvor stor virkning det har. Heldigvis er det alt, selv det mindste, der tæller i kampen mod klimaforandringer. Vi skal passe på vores miljø, og i dag er der en masse simple ting, du kan gøre for at bidrage til et godt miljø.

Der findes et hav af miljøvenlige produkter

Vi bruger diverse produkter hele tiden. Hudpleje, hårpleje, shampoo, rengøringsmidler. Og alle disse ting, er noget, der bliver skyllet ud med vandet på et eller andet tidspunkt. Det, og mange andre ting, er en god grund til at købe miljøvenlige produkter. Du kan for eksempel få miljøvenlige rengøringsmidler, der er plantebaserede og fri for alle mulige kemikalier. Tit og ofte vil sådanne miljøvenlige produkter være både veganske, naturlige og med en emballage lavet af bionedbrydeligt genbrugsplast.

Når du handler, kan du også gøre noget

Når du skal ud at handle, så kan du med fordel tage dit eget net eller taske med. På den måde undgår du at købe en plastikpose. Mange steder er plastikposerne lavet af genbrugsplast, og hvis du ikke har et stofnet, du kan bruge, så sørg for at bruge plastikposen som skraldepose eller til dine pantflasker bagefter. Så smider du ikke brugbart plast ud i skraldespanden.

Spar på energien i dit hjem

Der er flere måder, hvorpå du kan spare på energien derhjemme. En af de ting er at sørge for, dit hus har ordentlig isolering. Med en god isolering kan du bedre holde på varmen indenfor, og du undgår at bruge en masse unødvendig varme, på at holde dit hus varmt.

Se også:
  Ansigtsmasker passer til dine behov

Husk også at slukke for lyset, når du går ud af et rum. Det er både godt for miljøet, men det er også godt for din el-regning i det lange løb, da du vil kunne spare nogle penge på strøm.

En god måde, at handle miljøvenligt er at investere i nyere hvidevare. Det lyder måske mærkeligt, da det sætter gang i alt mulig produktion, der kan forurene miljøet. Men tit og ofte vil det kunne svare sig at købe noget i ordentlig kvalitet, der kan holde i lang tid. Hvis du ikke køber genbrug, så kan du med fordel købe noget, der vil holde i mange år. Og det gælder både tøj såvel som hvidevarer. På den måde undgår du at forbruge alt for meget, og du tænker på miljøet samtidig med.