Bedøm artiklen

De fleste mennesker elsker at komme ud at rejse og opleve nye steder og kulturer. Man får skærpet sine sanser og åbnet øjnene for nye ting, når man besøger lande, hvor man aldrig har været før. Det er givende og berigende at rejse. Selvom vi stadig døjer med corona over det meste af verden, så er der stadig lande, der modtager rejsende fra Danmark. Man skal naturligvis undersøge forholdene inden man søger indrejse. Dette gælder alle lande i øjeblikket.

Man kan søge visum elektronisk. E-visa er et elektronisk visum, man ansøger om online. Hvis man er i tvivl om hvordan man skal bære sig ad, så findes der en meget grundig og informativ artikel om det hos e-visa.dk. Her kan man finde de mest relevante oplysninger, så man kan komme i gang med at skrive sin ansøgning. Der er mange gode råd at finde her, og det kan varmt anbefales at man læser artiklen inden man søger. Det er altid godt at søge viden, også når det handler om visa.

Forskellige ting du skal bruge, når du ansøger

En ansøgning om visa skal indeholde forskellige ting. Du kan finde nærmere oplysninger på visumansøgningssiden for det land du ønsker at besøge. Men som regel skal du vedhæfte et billede af dit pas, et vellignende foto i pasfotostørrelse, kopi af et kontoudtog, der viser din økonomiske formåen, billetter til rejsen med datoer, bevis for indkvartering, samt sygesikringsbevis. Om der er andre krav, kan variere fra land til land. Tjek destinationens visumside.

Få dit visum på e-mail

Når du har sendt din ansøgning afsted, så går der ca. 7-10 dage, hvor din ansøgning behandles i det pågældende land. Når ansøgningen er behandlet, får du svar på e-mail, og har du fået visum, så er der som regel vedhæftet en PDF med dit visum. Dette dokument kan du så printe ud og medbringe på rejsen. Det er vigtigt at du har det på dig, sammen med dit pas og dinne andre papirer, så du kan fremvise det, hvis du bliver spurgt.

Se også:
  Sådan bør du gøre, når dit fly er forsinket

Den store vide verden

Det er altid berigende at opleve verden fra nye steder. Man bliver klogere af at rejse. Det er en god ide at tage billeder og måske føre dagbog over turen, så man har noget at kigge på, når man kommer hjem. Mange køber en souvenir med hjem, til minde om det land, de har besøgt. Men ofte er det billederne og notaterne, der vækker de tydeligste minder. Gør dig selv den tjeneste at fotografere og skrive ned. Man kan også sende breve til venner og familie, hvor man fortæller om det land, man besøger. Alle elsker at modtage et ægte gammeldags postkort fra en, de kender.