Bedøm artiklen

Der kan være mange grunde til, at det er en god ide at give huset en omgang ny maling. Den mest åbenlyse er selvfølgelig, at huset kommer til at se supergodt ud – og hvem kan ikke lide at kigge på et nymalet hus? En anden grund, som mange overser, er hvis huset skal sælges. En omgang maling inden huset skal vurderes til markedet, vil utvivlsomt give værdisætningen et skub i den rigtige retning. Med alt sandsynlighed vil det også overstige den tid og de penge du har brugt på at male huset.

Gør det selv projekt, eller professionel hjælp?

Det er ikke sikkert, at du selv kan overskue at male hele huset selv. Det kan godt betale sig at købe sig til professionel hjælp, især hvis du ikke selv har de rigtige redskaber til rådighed – som f.eks. et stillads til de høje dele af huset. Husk dog altid på, at selvom du betaler en maler, kan du stadigvæk godt male dele at huset selv – og dermed skære noget af regningen. F.eks. kan du med fordel selv købe metalmaling og male de genstande på huset, som har brug for dette. Dette vil nemlig typisk være mindre genstande, som f.eks. håndtag eller hængsler.

Hvordan går du i gang?

Det er vigtigt, at du ikke forhaster dig. Når du skal male facaden af huset, skal du altid huske at rengøre overfladen først. Gør du ikke dette, vil der sidde snavs under malingen, og malingen vil krakelere hurtigere. Du kan benytte dig af en højtryksrenser, til at vaske overfladerne. Derudover at det vigtigt at nedslibe forskellige ujævnheder i facaden. Det er vigtigt at få gjort forarbejdet grundigt, da det er for sent efter du har startet malerprocessen. At male kan virke som hårdt arbejde, og det er det også, men vær bevidst om din fremgang og nyd processen!

Se også:
  Nyt gulv? Her får du design og holdbarhed for alle pengene!