Bedøm artiklen

Måske har du overvejet at hoppe med på moden, og anskaffe dig en elbil ved dit næste bilkøb. Der er flere fordele ved en elbil, men også et par ulemper. Derfor er det vigtigt at vurdere, om elbilen er noget for dig, eller om du skal holde dig til den traditionelle benzinmotor – eller lande i midten med en hybridbil.

Den nye form for optankning

Når du køber en elbil, er den største forandring, at du ikke længere skal køre på benzintanken for at fylde den op. I stedet forgår det ved en Laderstander elbil. Hvis du bor til leje i en lejlighed, vil du ikke have mulighed for Opladning af elbil hjemme. I dette tilfælde er det vigtigt at undersøge, om du har nogle Laderstander elbil i nærheden, for at vurdere dine muligheder. Har du derimod eget hus, vil du have mulighed for at installere en Laderstander elbil derhjemme. Dette betyder, at bilen kan lade op når den holder stille derhjemme. Afhængigt af dine kørselsmønstre, vil du formentligt kunne klare det meste af opladningen derhjemme.

Hvordan ser dine køreture ud?

Selvom elbiler i dag får stadig længere rækkevidde, er det værd at vurdere, om elbilen kan leve op til dine køre vaner. Flere elbiler har i dag en rækkevidde på næsten 400 km. Du skal dog være opmærksom på, at det producenten oplyser, ikke nødvendigvis passer med virkeligheden. Det kommer nemlig an på bl.a. hvordan du kører bilen, herunder f.eks. hvor hurtigt du accelerer og bremser. Hver opmærksom på, om der ligger Laderstander elbil på vejen, hvis du skal ud på længere ture. Fordelen ved benzinmotoren er stadigvæk, at en opfyldning tager få minutter og rækkevidden ofte er væsentlig længere end hos elbilen. Hertil skal det dog siges, at den strøm du fylder på din elbil, er gratis, hvis det altså ikke er en laderstander i hjemmet.

Se også:
  Pas på – barn i bilen!